помилки малого бізнесу при створені сайту

Помилки малого бізнесу при створенні сайту

Сайт - необхідність для сучасного малого бізнесу

Ще не так давно створення веб-сторінки було перевіреним способом виділитися з натовпу. Сьогодні це вже не вихід, оскільки переважна більшість підприємств, у тому числі представників малого бізнесу, можуть поставити галочку у списку такого роду «досягнень». Враховуючи сучасні умови гри, необхідно створити не просто сайт, а хороший функціональний ресурс. При цьому сайт, на якому важко орієнтуватися, може швидше нашкодити компанії, ніж принести користь.

Проаналізувавши діяльність безлічі відомих світових бізнесменів і стартаперів, Берлог виділив основні фейли підприємств, коли справа доходить до їх присутності в інтернеті.

Наші поради можуть стати в нагоді тим, хто хоче побудувати правильну стратегію присутності фірми в мережі.

Виходячи з цього, Берлог виділив основні помилки малого бізнесу, які варто уникати при запуску веб-ресурсу.

Занадто багато кліків

Зазвичай, щоб дійти до потрібної інформації або відкрити необхідну сторінку сайту, користувачеві необхідно довго ходити навколо, клікаючи на все підряд. Все це однозначно не покращує ставлення клієнта до компанії. Кожен клік вимагає оновлення сторінки, яка на декілька секунд залишається просто білим екраном. Малим підприємцям необхідно подбати про те, щоб вся інформацію була доступною на відстані трьох кліків.

Труднощі в оновленні

З часом будь-який сайт необхідно оновлювати. Іноді в такому випадку можуть виникнути непередбачені перешкоди. Підприємства, які змушені платити найманим компаніям для оновлення інформації на веб-ресурсі, будуть витрачати всі гроші і можуть навіть залишитися без доступу до важливих файлів. Виходячи з цього, на самому початку розробки ресурсу необхідно робити так, щоб його можна було оновлювати самостійно.

Відсутність мобільної версії

Сьогодні всі вже звикли, що вони можуть отримати швидкий і зручний доступ до необхідного ресурсу через мобільні пристрої. Більшість сайтів, які відкриваються в телефоні або на планшеті, можуть спотворюватися, довго завантажуватися. Тому підприємствам під час створення сайту необхідно подбати про його мобільну версію.

Складні формулювання

Труднощі сприйняття інформації – саме з цією проблемою стикається більшість користувачів, відвідуючи сайти малих підприємств. Більшість сайтів, зокрема пов’язаних з бізнес-тематикою, попросту не пояснюють, ЩО вони мають на увазі, викладаючи матеріали, занадто складні для сприйняття непідготовленим користувачам. Заклик людей до певних дій, наприклад, скористатися запропонованими послугами, має бути чітким і зрозумілим, а не збивати потенційного клієнта з пантелику.

Берлог Рекомендує