Кінофестиваль Корона Карпат

Трускавецький міжнародний кінофестиваль « Корона Карпат »

Корона Карпат

Трускавець щорічно стає кіно мистецькою перлиною України. Щорічно у бальнеологічному курорті Трускавець відбувається міжнародний кінофестиваль « Корона Карпат », засновниками якого виступили Міністерство культури України, Державне агентство України з питань Кіно, Національні рада України з питань телебачення та радіо, Національна спілка кінематографістів України, Львівська обласна державна адміністрація…

Читай: Бальнеологічний курорт Трускавець

Метою створення Трускавецького міжнародного кінофестивалю « Корона Карпат », є прагнення підняти професійний та культурний рівень телевізійного процесу та сприяти якісному виробництву продукту на основі моральних та патріотичних цінностей.

Читай: Трускавець на туристичній виставці UITT 2015

Представлені на Трускавецькому кінофестивалі можуть бути картини різноманітні за формою та жанром. Кінофестиваль представив за 5ть років близько 200 фільмів з 40 країн світу. Близько 100 представників світового кінематографу стали гостями кінофестивалю. Серед них такі відомі кінодіячі як:  Богдан СтупкаБорис СавченкоОлексій КолесникЄвген СтанковичАда Роговцева, Володимир Талашко, Ольга СумськаРината Грицкова, Йован МарковичТоні Палмер, Анжело Яконо, Ласло ЛугашиАнатолій Борсюк та багато інших.

Читай: Цікаві факти та події Трускавця

Ідея проведення кіно фестивалю « Корона Карпат » виникла у зв’язку з тим, що на телебаченні створюється багато проектів ігрового та неігрового кіно, а телефорумів, де можна побачити кращі роботи й визначити їх художню якість, естетичні пріоритети в сьогоднішньому телевізійному виробництві – не існує. Оцінку їм дають хіба що журналісти. А гострої конкурсної боротьби, котра супроводжує формат кінофестивалів, поки що немає. Тому в ініціативної групи й виникла ідея такого фестивалю  фільмів, який буде першим в Україні подібним форумом.

  

Берлог Рекомендує