Трускавець

Бальнеологічний курорт Трускавець

Відпочинок в Трускавці

Бальнеологічний курорт Трускавець розташований у мальовничій долині з півночі від передгір’я Східних Карпат на висоті 350 м над рівнем моря.

Курорт Трускавець розташований на відстані 100 кілометрів на південь від Львова. У Трускавці є чудове залізничне сполучення з найбільшими містами України, Росії та Прибалтики.

Трускавець — бальнеологічний курорт європейського рівня, котрий динамічно розвивається.

Місто презентувало свої оздоровчі можливості на найбільшій туристичній виставці в Україні UITT 2015.

Попри те, що тут функціонує сила-силенна санаторіїв, пансіонатів, готелів, спа-центрів та розважальних комплексів, він залишається затишною й екологічно чистою зоною. У Трускавці добувають мінеральні води з 14 джерел: «Нафтуся», «Юзя», «Марія», «Софія», «Броніслава»…

Клімат для бальнеологічного курорту Трускавець характерний теплий та помірно-вологий, середньорічна температура становить +7,5°C. Найспекотніші місяці – липень-серпень +28°C , а найхолодніший місяць у році – січень, коли температура сягає найнижчої позначки в -6°C.

У Трускавці щомісячно відпочиває понад 13 000 чоловік, з них близько 2500 – іноземці.

Історичні факти

  • Перша письмова згадка про Трускавець датується 1462 роком.
  • Територія Трускавця у 4-му столітті нашої ери була ареною бойових дій готів і прикарпатських племен на чолі  з карпами – з одного боку, і легіонів Римської імперії – з іншого. Про це свідчить археологічна знахідка Римського бойового чекану.
  • Назва міста Трускавець досі викликає суперечки істориків. Одні вважають, що Трускавець  — це видозмінена форма польського слова truskawka (полуниця). Але полуницю завезли в Європу з Чилі тільки в 1712 році. А назва міста вперше зустрічається вже у XV ст. Інші вчені вважають, що на назву міста вплинула литовська мова. Литовською druska — це сіль, а Прикарпаття — відомий центр солеваріння.

Трускавець славиться не лише мінеральними водами та чистим повітрям, а й своєрідним колоритом міста, який надає йому його віллова забудова, сформована у період XIX — першої половини XX ст. Яскравим архітектурним багатством Трускавця є його давні дерев’яні вілли та пансіонати. Давню дерев’яну віллову архітектуру влучно доповнюють сучасні оригінальні муровані санаторії та пансіонати у стилі функціоналізму першої половини XX ст.

Трускавець відомий далеко за межами України. Відпочинок у Трускавці завжди актуальний.

 

Берлог Рекомендує