шахрайство в онлайн іграх

Закон про крадіжки і шахрайство в онлайн іграх

У Великобританії хочуть притягати до відповідальності за крадіжки і шахрайство в онлайн іграх

У більшості популярних MMORPG, таких як World of Warcraft та Lineage2, внутрішньо ігрові персонажі та ігрові предмети можуть нескінченно переходити з рук в руки. Торгівля цінними реліквіями, звісно ж, відбувається реальними грошима, все актуальнішим стає питання про крадіжки і шахрайство в онлайн іграх.

Тому, коли геймер стає жертвою онлайн шахраїв, виникає цілком зрозуміле питання, чи повинні ці прихильники легкої наживи, вважатися злочинцями? Це питання було підняте одним з політиків Великобританії.

На недавньому засіданні Парламенту Великобританії, неназвана особа, за сумісництвом гравець WoW, звернулась до міністра Юстицій Великобританії з проханням прискорити процес розробки та прийняття відповідного зводу законів у цьому напрямку. Він закликав інших членів парламенту внести здійснені пропозиції щодо питання регулювання злочинів у віртуальному світі. Він додав, що переслідуватися за законом повинні тільки ті, хто вчинив особливо тяжкі злочини або серійні шахраї. Яким чином буде визначатися ступінь тяжкості, поки не ясно.

Engadget також повідомляє, що у минулому році в Китаї групі шахраїв, які крали акаунти WoW з метою отримання фінансової вигоди, отримали в якості покарання по два роки в’язниці. А в Нідерландах недавно був зафіксований випадок побиття і загрози життю одному підлітку. Предметом суперечки в цей раз виступили цінні речі в RuneScape. Ці випадки ще раз доводять, що іноді це не «просто гра».

Читай: Новини ігрової індустрії

Берлог Рекомендує