раціон для засмаги

Засмага: раціон для рівномірної та красивої засмаги

Що б такого з’їсти, щоб красиво та рівномірно засмагнути

Зазвичай люди засмагають, щоб виглядати красивішими та замаскувати деякі недоліки шкіри. Смуглява шкіра – це звісно гарно, проте не варто ризикувати життям заради тимчасового косметичного ефекту. Для рівномірної засмаги необхідно визначити, який в тебе тип шкіри, та дотримуватися основних правил безпечної засмаги.

Читай: Засмага: як правильно засмагати

Рівномірна засмага залежить від того, що ти їж. За допомогою спеціальних продуктів можна з легкістю посилити ефект засмаглої шкіри. Секрет в тому, що деякі продукти сприяють виробленню меланіну, який надає твоїй шкірі ефект бажаної бронзової засмаги.

Берлог розповість тобі, що треба їсти, щоб красиво засмагнути.

    • Продукти, що містять бета – каротин. Основне джерело бета – каротину – це морква. Уся справа в тому, що в моркві міститься левова частка каротину, що сприяє виробленню меланіну доволі швидко. Але пам’ятай, що каротин добре засвоюється лише в комбінації з маслом або олією. Бета – каротин також міститься в таких продуктах, як: морква, абрикос, шипшина, обліпиха, смородина…
    • Продукти, що містять вітамін А. Вітамін А міститься у сирі, жирній рибі та печінці. Омега–3 жирні кислоти, що містяться в рибі, допомагають твоєму організмові відновити клітини й, звісно ж, сприяють виробленню меланіну в організмі.
    • Продукти, що містять вітамін В. Їж банани, арахіс, фініки та не шліфований коричневий рис. Вітамін В захищає твій організм від шкідливого ультрафіолетового світла.
    • Продукти, що містять вітамін С. Улітку твій організм значно швидше витрачає вітамін С, ніж зазвичай, тому тобі треба регулярно поповнювати його запаси. Їж апельсини, грейпфрути, лимони та ківі.
    • Протектори, що містять вітамін Е. Вітамін Е є в горіхах, насінні та рослинних оліях. Вони багаті антиоксидантами й сприяють виробленню меланіту, захищають твою шкіру від швидкого старіння.
    • Продукти, багаті селеном. Селен насамперед міститься в морепродуктах, проте його можна знайти також у грибах, часнику, цибулі та фісташках.

Щоб звести до мінімуму шкоду від засмаги, необхідно озброїтися спеціальними косметичними засобами. Думаю, про сонцезахисні креми варто поговорити окремо. Їх необхідно купувати в аптеках або професійних косметичних магазинах чи салонах.

Читай: як правильно вибрати сонцезахисний крем

Приємного відпочинку!

Берлог Рекомендує