працювати вдома

Як ефективно працювати вдома

Як підвищити продуктивність праці

Зараз робота в домашніх умовах – звичайна справа, як для штатних працівників деяких компаній, так і для фрілансерів. Тим не менш, утримати продуктивність на належному рівні в домашніх умовах досить складно. І не тільки тому, що вдома багато чого відволікає увагу працівника. Також і тому, що постійна робота в домашніх умовах поступово перетворюється на одноманітний робочий процес, що гасить ефективність. Але цьому можна протистояти.

Читай: Бізнес & Гроші

Активний початок

Спробуй прогулятися кілька хвилин, походити по квартирі, сходити в магазин, викинути сміття. Все це допоможе відволіктися, і водночас, підготуватися до наступного етапу роботи. Можна навіть пробігтися, бажано не на тренажері, а по вулиці.

Міняємо обстановку

Сьогодні можна працювати вдома, завтра – в кафе, післязавтра – взагалі влаштуватися на лавочці у парку. Варто використовувати декілька місць, де вам подобається працювати і змінювати такі місця. Це, крім усього іншого, дозволить регулярно прогулюватися.

Вибирай відповідний час

Ви ж знаєте, коли вам краще працюється, правда? Саме цей час і варто присвячувати роботі, а не пити каву, грати, а потім починати роботу. Оптимальний час для роботи визначається емпіричним шляхом, так що пробуй, а потім використовуй свої знання на благо. При цьому між періодом активності і періодом “складно працювати” варто робити перерву.

Розваги

Робота вдома, особливо інтенсивна, передбачає постійне сидіння в чотирьох стінах. Тому намагайся розважатися, обідати з колегами і друзями, грати, займатися іншими цікавими речами.

Знайди хобі

У будь-якої людини є якесь хобі, яке дозволяє відволікатися від основного заняття, роботи. За пару десятків хвилин можна розслабитися так, що потім можна буде відмінно працювати протягом цілого дня. Так що, якщо у тебе  ще нема хобі, його саме варто завести.

Читай: Ідеї для бізнесу на дому

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує