робота вдома

Робота вдома – плюси та мінуси віддаленої роботи

Чому більшість працівників хочуть працювати на дому

Ти ненавидиш будні з їх метушливими «ранками», коли в поспіху носишся по будинку, квапливо одягаєшся, в метушні чистиш зуби, а потім, разом з мільйонами таких же трудяг, штурмом береш переповнені маршрутки, трамваї, тролейбуси і вагони метро. І все для того, щоб встигнути на роботу вчасно.

А в цей час обрані щасливчики неквапливо готують сніданок коханій дружині, збирають діточок в школу, а потім, затишно загорнувшись у махровий халат, дефілюють до комп’ютера з чашкою кави і вазою сухофруктів. Вони не поспішають в офіс, тому що працюють не покидаючи сімейного гніздечка.
Заздриш і хочеш до них приєднатися? Чоловічий журнал Берлог допоможе тобі розібратися, чи підійде тобі така робота! Робота вдома підійде тобі, лише якщо:

Читай: Як ефективно працювати вдома

1. Твоя робота не вимагає постійної присутності в офісі, спілкування з клієнтами та участі в нарадах. 

Отже, відпадає обслуговуючий персонал, керівники підприємств, державні службовці, вчителі та медпрацівники. У числі обраних залишаються люди творчих професій і комп’ютерщики: письменники, художники, дизайнери, програмісти. Якщо твоя робота вимагає спілкування з людьми чи важливими документами, тобі доведеться шукати іншу роботу.

2. Для роботи тобі досить комп’ютера, а для спілкування з начальством – виходу в Інтернет.
Вищевказаним співробітникам немає сенсу весь день стирчати в офісі. Звичайно, робота повинна бути виконана вчасно, але трудитися над своїми проектами, перекладами, макетами і творами можна в домашній обстановці, час від часу перериваючись на те, щоб приготувати чергову порцію гарячого шоколаду або подивитися улюблений серіал. Готову роботу можна вислати шефу електронкою, і вже через годину ти отримаєш відповідь з похвалою, зауваженнями, чи вказівками. Обговорити подробиці можна телефоном, або у Скайпі.

Читай: Торгівля на біржі – з чого почати

3. Тобі подобається працювати самому. 

Якщо ти яскраво виражений інтроверт – тебе вже давно тягне працювати в поодинці. Спілкування з людьми, багатоголосий офіс з його божевільним життям тебе стомлює і навіть вибиває з бадьорого робочого стану, а балаканина, що не відноситься до робочого процесу доводить до сказу. Від усього цього хаосу кульгають терміни, кульгає якість, і в результаті страждає твоя кар’єра. За природою своєю ти домосід, болісно сприймаєш тисняву в транспорті і не розумієш, навіщо витрачати 2 години на дорогу, якщо ту ж роботу можна виконати вдома. Віддалена робота ( робота вдома )  – межа твоїх мрій, так як вона дозволить поєднати перебування в рідних стінах і улюблену справу.

4. У тебе є досвід роботи в офісі, але ти не любиш працювати за графіком. 
Ти не з тих, хто здатний планувати, складати графіки виконання роботи, ненавидиш розклади, чіткі рамки і правила. Щоденники використовуєш не за призначенням – а як звичайний зошит. Твій образ життя – повна свобода без зобов’язань і рамок. Тебе вбиває думка приходити на роботу в один і той самий час.

Отже, у домашньої роботи є свої переваги. Пара годин додаткового вільного часу, який тобі не доведеться витратити на дорогу до офісу і назад. Його можна використати на приведення ладу у будинку, похід в спортзал або відразу братися за нагальні завдання. Тобі не потрібно витрачати час на зачіску і прасування сорочки, а тому – чому б не поспати довше? Ти залишишся осторонь від інтриг колег і спілкування з неприємними тобі людьми. Ти зможеш повноцінно харчуватися домашніми борщами і ароматним картопляним пюре, в той час як інші змушені рятуватися “Мівіною” і йогуртами. Ти можеш проводити більше часу з дітьми, перевіряти домашнє завдання, забирати з дитячого садка раніше, не відпрошуючись з роботи. “Просто казка, а не життя!” – подумаєш ти і кинешся переконувати шефа в тому, що цілком зможеш виконувати свою роботу, не виходячи за межі домівки.

Читай: Бізнес & Гроші

Проте тут існує і ряд недоліків. Працювати доведеться значно більше. Так-так, ти все вірно прочитав! Ти більше не зможеш в розпал робочого дня проговорити три години на форумі. Або цілий день позависати на  Чоловічому журналі Берлог, відгородившись від начальства монітором і роблячи вигляд, що ти з головою в роботі. Взагалі-то ти можеш, але платити тобі за це ніхто не буде. Твоя зарплата залежить не від годин, відсижених в кабінеті, а від результатів роботи. А на результат доведеться гарненько попрацювати. Сідаючи за комп’ютер ти напевно будеш мучитися докорами сумління з приводу домашніх справ, що накопичились. Робота в офісі була вагомим виправданням і дозволяла закривати очі на шар пилу на меблях і брудний посуд у мийці. Тепер цієї відмазки у тебе нема. Ти дізнаєшся, що означає бути в стороні від колективу. «Вони» не будуть приймати тебе за «свого», і при зустрічі ти відчуєш холодок відчуження в голосі колись майже рідних тобі людей. Ти пропустиш всі корпоративні вечірки і «поляни» з нагоди днів народжень колег. Тепер замість обіду в симпатичній кав’ярні, тобі доведеться готувати борщі, супи і смажити котлети. Мабуть, саме на це і буде витрачатися час, звільнений від дороги до роботи й назад.

Перш ніж прийняти рішення, тобі варто гарненько подумати. Воно може сильно змінити ритм твого життя і коло спілкування.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує