таласотерапія

Таласотерапія

Таласотерапія - лікування морем

Таласотерапія (в перекладі з давньогрецької «лікування морем») – комплекс спа-процедур, що базуються на застосуванні у лікувально-косметичних цілях морської води, водоростів, морської солі, грязей, лиманного мулу, зібраних у екологічно чистих акваторіях, та морського повітря. Продукти моря багаті йодом, залізом, фосфором, калієм, марганцем та іншими мінералами.

Таласотерапія – «фішка», яка приваблює туристів до середземноморських відпочинкових комплексів, як влітку, так і зимою. Більшість п’ятизіркових, чотиризіркових, та скромних трійок обзавелися таласо-терапевтичними кабінетами для обгортань, обмазування тощо.

Вчені підрахували, при процедурах таласотерапії використовується понад 150 корисних мікроелементів.

Мінеральний склад морської води наближений до складу плазми крові людини, що сприяє максимальному засвоєнню її мікроелементів людським організмом. Морське повітря з негативними іонами стимулює імунітет, корисно впливає на щитовидну залозу, підтримує організм у боротьбі зі стресами та інфекціями. Водоростям властиво у процесі росту накопичувати у собі різні мінерали та мікроелементи, які приймають участь у синтезі ензимів, вітамінів і гормонів, а також у функціонуванні клітин. Лікувальними вважаються бурі водорості.

Курс таласотерапії в поєднанні з обгортанням водоростями дозволяє позбутися зайвої рідини, токсинів та жирових відкладень, боротися з целюлітом та віковими змінами шкіри.

Таласотерапія, основні процедури:

  • Хамам + обгортання – це основна процедура, з якої рекомендується починати будь-який курс таласотерапії. Процедура починається традиційно з турецької лазні Хамам, яка працює на пару від розташованих під підлогою чанів з киплячою водою. Для обгортання – спеціальна глина – «тфаль», розведена з квітковим дистилятом – найчастіше з герані.
  • Масаж під крапельним морським душем – одна з найулюбленіших процедур. Виконується на спеціальному столі з 4-5 мініатюрними душами, розташованими над ним, по всій довжині клієнта. З отворів дрібно розпорошується підігріта до комфортної температури морська вода, і в той же час роблять загальний розслабляючий масаж. Прекрасно розслабляє та насичує шкіру корисними мікроелементами.
  • Ванна Клеопатри – VIP процедура. Згідно з легендою, знаменита красуня і по сумісництву єгипетська цариця приймала щодня молочні ванни, щоб зберегти молодість і білий колір шкіри. Сьогодні «ванну Клеопатри» роблять з незбираного молока, розбавленого з морською водою, куди додають цілий набір ефірних масел. Ну і звичайно для душевного відпочинку пускають плавати по поверхні різні квіточки.
  • Душ Шарко. Найпопулярніша процедура для тих, кому є що скинути. Душ Шарко – це масаж потужними струменями води на відстані, що дозволяє збільшити приплив крові до проблемних зон і ефективно боротися з зайвою вагою. Під час процедури чудово працюють всі м’язи, які прагнуть протистояти потоку води. Зате потім розумієш, як насправді легко і чудово жити.

Берлог Рекомендує