Фейсбілдінг

Фейсбілдінг або йога для обличчя

Фейсбілдінг - вправи для обличчя, які підкреслять вашу молодість і красу

Про молодість і красу нашого обличчя говорить не лише відсутність прищиків чи плям на ньому. Молоде, гарне обличчя – це не тільки чиста шкіра, а й високі вилиці, красива лінія підборіддя, відсутність носогубних «заломів». На жаль, час і сучасний спосіб життя робить наше обличчя «втомленим»: м’язи слабшають, щоки опускаються, з’являється подвійне підборіддя. Обличчя починає гірше забезпечуватися кров’ю, що не може не відбитися і на стані шкіри. Як страшно б це не звучало, але перші ознаки «втомленого обличчя» стають помітні вже з 25 років! Звичайно, сучасна якісна косметика допомагає нам виглядати молодими дещо довше, проте вона чинить лише зовнішню протидію старінню.

Фейсбілдінг, система вправ для м’язів обличчя, діє на проблему зсередини. Ціль таких тренувань – накачати дрібні м’язи обличчя, що з віком починають обвисати. Це можуть робити всі – незалежно від віку та фізичної підготовки. Регулярні заняття дають відмінний ефект: м’язи підтягуються, шкіра краще забезпечується кров’ю, а значить оновлюється, виглядає свіжіше і молодше. Перші результати видно вже через 2 тижні.

Читай: Мода & краса

Основні вправи

  • Вправа проти обвисання куточків рота. Затиснути губи між зубами, підтягнути куточки рота догори. Затримати, розслабити. Запобігає утворенню зморшок над верхньою губою.
  • Вправа проти подвійного підборіддя. Підкладіть кулаки під підборіддя і, долаючи опір рук, відкрийте рот. Потім, впираючись в підборіддя великим пальцем, максимально висуньте язик так, щоб його кінчик був спрямований вниз.
  • Висолопіть язик та залишайтесь в такій позі 60 секунд. Така вправа позитивно впливає на очну рідину і сприяє виведенню з неї токсинів, що накопичуються.
  • Робіть горизонтальні рухи очима – то вправо, то вліво. Це допомагає зміцнити мязи очей, протидіє старінню та обвисанню шкіри навколо очей.
  • Скрутіть губи трубочкою (цю вправу ще називають «рибка») і залишайтесь у такій позиції хвилину. Така вправа тонізує м’язи навколо рота.
  • Широко відкрийте очі, так, немов ви сильно здивовані, намагайтесь при цьому не морщити лоба.
  • Наберіть повітря в рот і надуйте щоки. При цьому дихайте носом. Затримайтесь у такій позі.
  • Вправа, названа в честь Мерлін Монро, полягає в тому, щоб імітувати повітряні поцілунки, випускаючи тоненький струмінь повітря. Це зміцнює та тонізує м’язи навколо губ.
  • Обличчя Будди. Закрийте очі, розслабтесь і уявіть уявну точку у вас між очима. Зосередьте вашу увагу на ній на 60 секунд.

Читай: Як правильно робити масаж

Робити вправи для обличчя потрібно регулярно, принаймні 5 днів на тиждень, а краще кожен день. Найкраще виконувати їх перед сном, хоча, кожен може обрати найоптимальніший для себе час.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує