засмага

Засмага: як правильно вибрати сонцезахисний крем

Сонцезахисний крем – основний атрибут пляжника

Крем для засмаги, або більш відомий як сонцезахисний крем – універсальний засіб, рекомендований як для використання на пляжах, так і при прогулянці по сонячній місцевості. Щоб звести до мінімуму шкоду від засмаги, треба озброїтися спеціальними косметичними засобами.

Сонцезахисні креми необхідно купувати в спеціалізованих косметичних магазинах або аптеках. На тюбиках ти побачиш різні абревіатури. Одна з них – SPF (Sun Protection Factor) – це коефіцієнт захисту від сонця, який позначає рівень відсіювання ультрафіолетових променів спектру В. SPF не захищає шкіру від фото старіння. За цей процес відповідає фільтр PPD (Permanent Pigmentation Darkening). На сьогоднішній день максимальний рівень PPD становить 42. Тобто твоя шкіра, на яку нанесений засіб з максимальним значенням PPD, захищена від ультрафіолетових променів на 42% більше, ніж без використання засобу. На жаль, не всі виробники використовують метод PPD, так що будь уважний при підборі сонцезахисного крему.

При виборі крему для засмаги слід звернути увагу на те, від яких променів він захищає. Найнебезпечнішими є А – промені ультрафіолету. Вони зістаріють шкіру та можуть викликати рак. В – промені ультрафіолету – винуватці сонячних опіків. Як правило, хороший засіб оберігає від ультрафіолетових променів обох типів.

Щоб правильно зорієнтуватися, який рівень захисту підходить саме тобі, слід мати чітке уявлення про свій тип шкіри. Прочитай, статтю « Як правильно засмагати » та дізнайся, до якого типу належить твоя шкіра (за класифікацією доктора Т.Фітцпатрік з Гарвардської медичної школи).

Важливо не тільки купувати правильний крем, але й грамотно його використовувати. Наносити сонцезахисний крем необхідно за пів години до виходу на вулицю. Найжорсткішій сонячній атаці піддаються випуклі частини тіла, тому необхідно особливо ретельно змащувати ніс, лоб, груди, коліна, та плечі.

Дерматологи не рекомендують використовувати влітку сонцезахисні засоби із захистом нижче, ніж SPF 20.

Рівномірна бронзова засмага залежить від того, чим ти харчуєшся. За допомогою спеціальних продуктів можна з легкістю посилити ефект засмаглої шкіри.

Читай: раціон для рівномірної та красивої засмаги

Приємного відпочинку!

Берлог Рекомендує