подразнення після гоління

Подразнення після гоління

Чиста шкіра обличчя без подразнення

Подразнення після гоління зазвичай доставляє незручність при спілкуванні з протилежною статтю. Почервоніння шкіри і вугрі, що з’являються при подразненні після гоління, знижують самооцінку і змушують соромитися власного обличчя.

Втім, якщо докласти певних зусиль при підборі найбільш підходящої бритви, кремів до і після гоління, подразнення можна значно зменшити, а то й взагалі уникнути його. Отже, чоловічий журнал Берлог поділиться декількома способами, як позбавитись подразнення після гоління.

Читай: Як правильно робити масаж

 Як доглядати за обличчям без подразнення після гоління:

  • Змочити щетину. Голитися потрібно перед душем, адже під час душу шкіра набухає і до волосків важче дістатись. Розпочати процес гоління варто з вмивання теплою водою.
  • Нанести піну або гель для бриття. Гель для гоління або піну нанести на обличчя помазком і зачекати кілька хвилин. Таким чином волосся піднімається і процес гоління відбудеться м’якше і без подразнення.
  • Порядок гоління. Не все волосся на обличчі однакової товщини і довжини. Тому краще голити спочатку щоки, шию, а в кінці вуса і підборіддя – тут щетина найжорсткіша, тому їй необхідно більше часу для розм’якшення.
  • Голитися слід лише в напрямку росту. Не варто голитися в хаотичному напрямку. Для запобігання подразнення після гоління рекомендовано голитися тільки у напрямку росту волосся.
  • Заспокоїти шкіру. Після гоління шкіра зазвичай червоніє та подразнюється. Саме тому її слід доглянути. Спочатку змити залишки піни теплою водою, і вже потім наносити косметичні засоби після гоління. Найкраще шкіру оживлять алкоголевмісні засоби після гоління, проте, якщо у тебе суха та чутлива шкіра, краще використовувати лосьйони після гоління, бальзами або гелі.

Читай: Стоун-терапія – потужний спосіб релаксації

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує