новий айфон

Перший тиждень продажу нових iPhone

Кілометрові черги за телефоном, що гнеться

26 вересня минув рівно тиждень відколи iPhone 6 та iPhone 6 Plus з’явились на прилавках яблучних магазинів.

Сьогодні починається реалізація новинки у країнах так званої «другої хвилі», куди входять Китай, Росія та ще з двацяток країн. Офіційний реліз гаджета в Україні розпочнеться не швидше, ніж за місяць.

Читай: iWatch від Apple

Торік у перші три дні продажу славнозвісних iPhone 5c та 5s компанії Apple вдалось реалізувати 9 млн пристроїв, цього ж року, навіть попри скептичні заяви експертів, компанія Apple реалізувала модель iPhone під номером 6 зі швидкістю 10млн одиниць за перший тиждень.

Читай: Новинки

Початок продажу iPhone 6 привернув увагу не лише любителів яблук, ці дні також стали вдалими для різноманітних спекулянтів та шахраїв. У кілометрових чергах за пристроєм, як мінімум 60% учасників стояли задля подальшого перепродажу гаджета. Цю картину можна було спостерігати у всіх містах «першої хвилі», проте, якщо у Європі в чергах стояли в основному росіяни та турки, то в США просто неймовірну частку від усіх присутніх склали китайці.

Ажіотаж навколо iPhone 6 став основою для невеликого культурного проекту: молодий кінематографіст із США Кейсі Нейстат уже встиг стати зіркою YouTube. Кейсі зняв міні-фільм про чергу біля Apple Store. За один день біля яблучних крамниць можна було спостерігати цілу «Санта-Барбару»: жорстокість, образи поліції, дрібні скандали та хитромудрі схеми перепродажу та вивезення вже придбаних iPhone цілими партіями.

Читай: Як вибрати фотоапарат

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує