що таке BCAA

Що таке BCAA і з чим його їдять

Як і чому потрібно приймати BCAA

Що таке BCAA? Почнемо з розшифровки абревіатури – BCAABranched-Chain Amino Acid – амінокислоти з розгалуженим ланцюгом. Незамінними вони називаються через те, що організм не здатний їх синтезувати з інших амінокислот. Амінокислоти BCAA допомагають виділяти енергію в м’язових волокнах, в результаті чого відбувається їх посилений ріст.

Після виснажливих силових тренувань необхідно приймати повний комплекс амінокислот для найшвидшого відновлення м’язової тканини.

Одразу після тренування в організмі підвищується гормональний фон, що сприяє не тільки відновленню м’язів, але і їх зростанню.

Читай: Спорт & Здоров’я

Отже, у чому полягає функція BCAA?

BCAA сприяють утворенню інших амінокислот, які потрібні організму для нормального функціонування. Іншими словами, вони допомагають з амінокислот простої форми зробити більш складну структуру. Амінокислоти BCAA позитивно впливають на вироблення інсуліну, який в свою чергу забезпечує циркуляцію цукру в крові, а цукор живить клітини м’язових волокон.
BCAA запобігає швидкому розчепленню білку і блокує втрату м’язових волокон. Це дуже важливо при низькокалорійній дієті.

Читай: Протеїнові коктейлі в домашніх умовах

Як приймати BCAA?

Оптимальна доза яка підходить для більшості атлетів – це від чотирьох до восьми грамів, як при наборі м’язової маси, так і при спалюванні жиру.

Якщо ти хочеш максимально швидко відновитися після тренування, бути витривалішим і сильнішим, тобі просто необхідно включити у свій спортивний раціон комплекс амінокислот BCAA. Ніякої шкоди від його прийому нема, однак не варто купувати препарат у підозрілих місцях, оскільки замість BCAA там можуть бути зовсім інші речовини.

Читай: Програма тренувань для новачків

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує