солодощі

Корисні солодощі

Низькокалорійні солодощі

Ще у дитинстві нам казали, що солодощі – це запорука проблем із зайвою вагою, карієсом і т.д. Це не зовсім так, адже й тут є винятки. Отже, корисні солодощі від Берлог.

  • Чорний шоколад. Доведеться забути про дивовижний смак молочного шоколаду і полюбити гіркий. У ньому небагато калорій, зате сила-силенна інших корисних речовин, таких як антиоксиданти, флавоноїди (дбають про капіляри і мають заспокійливу дію), кальцій, білок, залізо, магній і вітаміни.
  • Зефір. Набагато менш калорійний, ніж більшість солодощів. Містить багато заліза і фосфору, а також білків, які зміцнюють м’язову тканину.
  • Пастила. У розумних кількостях пастилу можна їсти, не побоюючись за фігуру. Вона, як і мармелад, зменшує негативний вплив радіації і виводить з організму солі важких металів.
  • Мармелад. Корисний, перш за все, завдяки натуральному компоненту – пектину, який надає йому желеподібну форму. Пектин знижує рівень холестерину, виводить токсини і нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Крім того, в ньому не так вже й багато калорій!
  • Мед. Містить стільки ж калорій, скільки і цукор. Однак він набагато солодший, тому і потрібно його менше, наприклад, якщо ви звикли класти в чай ​​2 ложки цукру, то, замінивши його медом, можна цілком обійтися й однією ложечкою. Крім того, мед містить необхідні для організму вітаміни, мінерали та амінокислоти. У 100 г меду міститься добова норма магнію, марганцю і заліза.
  • Халва. Вона не тільки смачна, але й має омолоджуючу дію на організм. Вітаміни А, Е і вітаміни групи В у складі халви добре впливають на стан шкіри, а також зміцнюють серцево-судинну систему. Не секрет, що халву здавна використовують в косметичних цілях.
  • Цукати. Натуральний продукт, в якому міститься багато цінних вітамінів-антиоксидантів: бета-каротину, токоферолу і аскорбінової кислоти. Цукати покращують пам’ять, допомагають краще зосереджуватися, знімають втому, допомагають тримати нерви під контролем. При цьому вони корисні і низькокалорійні.
  • Варення. Джерело вітамінів і мінералів. Однак для збереження корисних властивостей його не можна варити за «бабусиним рецептом». Варто готувати «варення-п’ятихвилинку» або холодний джем. Найбільш корисними по праву вважають малинове, айвове, кизилове і горіхове варення.
  • Тростинний цукор. Ще 20 років тому західні дієтологи заявили про те, що коричневий тростинний цукор набагато корисніший за класичний очищений білий. Тростинний цукор, що піддається мінімальній промисловій обробці, і справді корисний для організму, тому що завдяки мелясі містить цілий комплекс корисних мікроелементів (кальцій, магній, залізо, фосфор, калій).
  • Фрукти і ягоди. У них міститься багато вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей і антиоксидантів, необхідних для нашого здоров’я і довголіття. Фрукти і ягоди дуже поживні, у них багато органічних кислот, ефірних масел, білків, вуглеводів, дубильних, пектинових речовин і клітковини. Здавна вони цінувалися своїми лікувальними властивостями. Для бажаючих схуднути клітковина фруктів і ягід – найкращий помічник.

Берлог Рекомендує