як накачати прес

Як накачати прес

Як часто потрібно качати прес

Багато людей займаються спортом, та більшість з них почали займатись цим задля того, щоб зробити своє тіло привабливим. Новачки вважають, що можна качатись локально, проте, це міф. Щоб уникнути таких помилок, ознайомся з програмою тренувань для новачків. Приходячи в зал, багато народу цілеспрямовано йде тренувати якусь окрему частину тіла, наприклад, біцепс або груди, рідше спину, а ще рідше ноги. Проте лідером у цьому марафоні завжди залишаються кубики на животі. І коли ти в залі чуєш питання : «як часто можна качати прес?» або «чи можна накачати прес за місяць?», то без сумнівів розумієш, що цю людину цікавлять лише м’язи живота і не більше того. Люди, які займаються культуризмом на аматорському чи професійному рівні, знають, що тренуватися потрібно завжди в комплексі.

У цій статті Берлог спробує відповісти на питання: як накачати прес ?

Більшість програм, які можна зустріти в мережі, складаються з набору вправ: підйом корпусу лежачи на підлозі, підйом ніг та безліч варіацій цих вправ. Тобто за цими «супер-пупер» методиками тобі потрібно бомбити м’язи живота щоденно.

Не варто тренуватись щодня! Адже м’язи ростуть не під час тренування, а під час відпочинку. Тому м’язам живота, як і всім іншим, необхідний відпочинок. Є дві основні методики тренувань, а саме – на рельєф і на масу .

Тренування на рельєф відрізняються малою кількістю підходів, часто всього лиш один – на максимальну кількість повторень. Другий тип тренувань призначений для збільшення маси м’язів. Таке тренування буде доречно назвати «накачуванням пресу». Вправи в цьому виді тренувань виконують 4-6 підходів по 20 повторень. Такий вид тренувань вимагає комплексу через день. Тобто не потрібно кожен день качати прес, а з перервою в 48 годин. Тому потрібно обрати, яку з методик і в який час варто використовувати – масу чи кардіо?

Отже, як накачати прес ? Щоденні тренування на рельєф не додадуть вам кубиків на животі. Але другий варіант – робота на масу, теж не зможе вам допомогти без відповідної дієти. Кубиків не буде видно через жировий прошарок на животі, тому 90% успіху припадає саме на дієту. І качати прес кожен день немає ніякої потреби. Краще регулярно харчуватися (не менше 5-6 раз на день), що в свою чергу прискорить метаболізм, та дозволить спалювати жир. Також варто вживати в їжу більше білків та менше швидких вуглеводів. Найпростіший варіант – додати до основного раціону протеїнові коктейлі, які можна приготувати в домашніх умовах.

Берлог Рекомендує