як вибрати фотоапарат

Як вибрати фотоапарат

Який фотоапарат краще купити ?

Як вибрати фотоапарат? Який фотоапарат краще купити? З цими питаннями рано чи пізно зіткнеться кожен. Не важливо, вибираєш ти фотокамеру для себе чи в подарунок. Ти обов’язково зіткнешся з тим, що моделей на ринку безліч, а ціни на них варіюються у величезних межах. Берлог спробує розповісти, як вибрати фотоапарат, що буде ідеально підходити саме для твоїх потреб.

Як вибрати фотоапарат. «Дзеркалка» чи «мильниця»?

Відповідь на це питання не таке просте, як здається на перший погляд. Дзеркальні камери – це той випадок, коли дорожче не означає краще. Дзеркальні фотокамери мають ряд особливостей: знімки, зроблені недосвідченим користувачем, можуть бути гіршої якості, аніж знімки, зроблені професіоналом за допомогою якісної любительської камери. Таким чином, дзеркальна фотокамера це – ідеальний пристрій для творчої і професійної зйомки в найскладніших умовах, що в умілих руках забезпечить найвищу якість знімків. Якщо ти твердо маєш намір освоїти мистецтво фотографії, неважливо, в професійних цілях чи як хобі, то варто починати відразу з дзеркалки початкового рівня. Адже вона прищепить тобі правильні навички, допоможе розібратися з впливом параметрів зйомки і забезпечить тебе запасом якості, необхідним для росту твоєї майстерності

Мильничка – це ряд фототехніки, який умовно називають компактними. Мініатюрні розміри аж ніяк не показник. Зараз у сегменті компактних фотокамер представлені сотні моделей: від крихітних кишенькових фотокамер до преміум-моделей, оснащених суперзумом. Всіх їх об’єднує одне: камера вже оснащена незмінним об’єктивом. Найдешевші фотоапарати – саме мильниці. Це пояснюється простотою їх конструкції і не надто високими характеристиками. Зате саме мильнички – найстильніші, найменші з найбільшим зумом. Для любителів неперевершеної якості зображення теж знайдуться цікаві моделі. Це мильнички преміум-класу, здатні позмагатися в якості зображення навіть з дзеркалками.

Як вибрати фотоапарат. Переваги та недоліки фотокамер.

Здавалось б, які можуть бути недоліки у дзеркальних фотокамер, виконаних за найсучаснішими на сьогоднішній день технологіями. Найочевидніший з недоліків лежить на поверхні – це висока вартість. При чому, ціна моделей навіть початкового рівня починається з 500-700 зелених, топові апарати коштують в рази більше, а сумарна вартість аксесуарів для просунутого фотографа зазвичай перевищує вартість самої фотокамери. Заздалегідь підготуйся до неминучих регулярних витрат на черговий спеціалізований об’єктив. Також класичні дзеркалки позбавлені звичайних користувацьких функцій, як виведення зображення на РК-екран в режимі реального часу, зйомка відео, розпізнавання осіб в кадрі і т.д. Сучасні моделі за рахунок різних технологічних хитрощів обходять ці обмеження, проте, якщо будь-яка з перелічених функцій для тебе важлива, обов’язково зверни увагу на її наявність у вибраній тобою дзеркальній камері.

На цьому список недоліків дзеркальних камер закінчується, і починаються суцільні плюси. Першим з них виступає чудова якість знімків, значно більша ніж в мильниці фотоматриця, яка забезпечує високу чутливість, широкий динамічний діапазон, відсутність шумів та швидкий автофокус. До того ж, висока швидкість фокусування дозволяє реалізувати серійну зйомку. Універсальність дзеркальних камер, що забезпечується змінними об’єктивами, також відноситься до їх основних переваг.

Трохи підсумуємо – не варто побоюватися дзеркальних фотокамер, вони прості в управлінні, настройках і знімати з їх допомогою не так вже й складно. Тобі просто треба визначитися, чи готовий ти до переходу у вищу лігу? Дзеркалки можуть коштувати цілком прийнятних грошенят, а якість фотографій, зроблених з їх допомогою, окупить всі витрати. Але пам’ятай, головне не фотоапарат, а фотограф. Надіюсь, Берлог відповів на твоє запитання, як вибрати фотоапарат?

 

Берлог Рекомендує