подорожі

Куди українці можуть поїхати без віз

Без оформлення візи українці можуть відвідати всього лиш 34 країни світу

Зокрема, віз для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Росія, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. В’їзд у всі країни колишнього СРСР, окрім Росії та Білорусі, здійснюється за закордонним паспортом .

Також не потрібні візи в п’ять європейських країн: Боснію і Герцеговину та Сербію – при перебуванні до 30 днів, а також Албанію, Чорногорію і Македонію – при перебуванні до 90 днів. Слід зазначити, що остання скасувала візи для українців лише до 15 березня 2014 року.

Не вимагають віз від українців чотири країни Північної Америки. Зокрема, це Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор .

Що стосується країн Південної Америки, то тут у громадян України не вимагають віз п’ять країн: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай і Перу. Остання – до 183 днів перебування в країні.

Без віз українці можуть також відвідати п’ять країн Азії: Бруней, Ізраїль, Малайзію, Монголію та Туреччину.

З країн Африки безвізовий режим для українців діє тільки в Свазіленді та Тунісі (за умови попереднього бронювання готелю).

Також без віз українці можуть відвідати три країни Океанії: Самоа, Федеральні Штати Мікронезії і Фіджі .

Завчасно українці повинні оформляти візу і при поїздках в Афганістан , Бахрейн , Індію , Індонезію , Ірак , Катар , Китай , Кувейт , Об’єднані Арабські Емірати , Оман , Пакистан , Південну Корею , Саудівську Аравію , Сінгапур , Туркменістан , Філіппіни і Японію.

Також українцям потрібно заздалегідь оформляти візи для поїздки в 33 країни Африки : Алжир , Анголу , Ботсвану , Бурунді , Габон , Гамбії , Гану , Гвінею , Гвінею- Бісау , ДР Конго , Екваторіальної Гвінеї , Камерун , Конго , Кот- д’Івуар , Лесото , Ліберію , Лівію , Мавританію , Малаві , Малі , Марокко , Мозамбік , Нігер , Нігерію , ПАР , Південний Судан , Руанду , Сенегал , Сомалі , Судан , Сьєрра-Леоне , Центральноафриканська Республіка, Чад .

Попереднього оформлення віз в консульствах вимагають і вісім країн Океанії. Це : Австралія , Вануату , Кірібаті , Маршаллові Острови , Науру , Нова Зеландія , Папуа – Нова Гвінея і Соломонові Острови .

Берлог Рекомендує