купити краватку метелик

Краватка метелик – яка різниця між Self-Tie, Pre-Tied і Clip-On

Гід по чоловічих аксесуарах

Чоловіча краватка метелик – це стильно! – аксіома що не викликає жодних сумнівів.

Якщо тобі ще не доводилось носити краватку метелика, тебе здивує той факт, що існують сотні їх типів і стилів. Чоловічий журнал Берлог допоможе розібратись…

Існує декілька типів кріплень і застібок краваток метеликів:

Краватка метелик самов’яз – The Self-Tie Bow Tie

метелик-краватка

Класичний тип краватки метелика являє собою просту стрічку з тканини з невеликим потовщенням по кроям, яку тобі необхідно зав’язувати самостійно. Такий тип краватки метелика ще називають «Freestyle», бо «Вільний». Як правило краватка метелик зав’язується власноруч, без усіляких пристосувань.

Після закінчення вечора, джентльмени зазвичай розв’язують метелика і просто вішають її на шию, у жіночих очах це виглядає сексуально. Але для початку Берлог рекомендує потренуватись красиво зав’язувати краватку метелика.

Попередньо зав’язана краватка метелик – The Pre-Tied Bow Tie

метелик-краватка3

Наступний тип – попередньо зав’язана краватка метелик. Як випливає з назви метелик вже спеціально зав’язаний для тебе. Розмір можна з легкістю підігнати під твою шию, і за кілька секунд застебнути її на комірі. До недоліків попередньо зав’язаної краватки можна віднести занадто ідеальний вузол і співвідношення сторін. Будь-який чолов’яга, котрий більш менш розбирається в метеликах, відрізнить попередньо зав’язаний метелик, проте якщо у тебе немає мети показати себе знавцем моди, цей варіант краватки метелика саме для тебе.

Краватка метелик котрий прикріпляється – The Clip-On Bow Tie

метелик-краватка2

Третій тип кріплення краватка метелик «котра прикріпляється», або «Clip-On». Такий метелик вже зав’язаний на фабриці, проте замість довгої стрічки, котра обвиває шию, використовується маленька застібка з гачками. Такого метелика зазвичай надягають маленьким дітям.

Як підібрати під себе краватку метелика

Визначити ідеальний розмір краватки метелика легко. Справа в тому що метелики «самов’яз» зазвичай роблять стандартного розміру, котрий підходить на будь-яку шию. На попередньо зав’язаних метеликах дуже легко регулювати довжину за допомогою повзунків або гачків на стрічці.

Метелик не повинен тебе душити, звалюватись в сторони він також не повинен. Знайди золоту середину, трохи збільшивши або зменшивши довжину метелика.

Що ж стосується класичних метеликів – то тут трохи складніше, адже уміння зав’язувати метелика – це негласний обряд посвячення в джентльмени, так вважалось у старому світі. Навчитись зав’язувати краватку метелика не так просто, і потрібна практика, однак при бажанні, все досить зрозуміло. Достатньо глянути на схему як зав’язати краватку метелик.

Берлог Рекомендує