чим корисний велосипед

Чим корисний велосипед

У ветеранів велосипедного спорту є такий вираз: "не відчуваю серця"

Основне завдання регулярних поїздок на велосипеді – допомогти людині до глибокої старості “не відчувати” серця і тим більше не відчувати болю у ньому.

Частота серцевих скорочень у здорових людей зазвичай становить 65-70 на хвилину. В результаті систематичних протягом 1,5 – 2 років поїздок на велосипеді вона зменшується на 8-10 скорочень на хвилину. А це означає, що серце стало працювати більш раціонально і продуктивно.

У здорових нетренованих людей хвилинний об’єм крові становить 4,8 літрів на хвилину, у тих, хто регулярно здійснює поїздки на велосипеді – 3,75, а у спортсменів-велосипедистів – 2,65 літрів на хвилину . Ці дані знову свідчать про позитивні функціональні зміни в серцево-судинній системі тих, хто “потоваришував” з велосипедом .

Під час їзди на велосипеді в людини задіяні 206 кісток і близько 600 м’язів. У цьому “руховому ансамблі”, як його образно назвав відомий російський фізіолог А. А. Ухтомський, удосконалюються різноманітні форми взаємовідносин між окремими частинами організму, зміцнюється весь руховий апарат людини.

Велосипедні прогулянки в мальовничій місцевості, різноманітність пейзажів і вражень допомагають людині відключитися від повсякденних турбот, заспокоюють нервову систему.

Не менш важливий вплив здійснюють такі поїздки і на обмін речовин. Він удосконалюється, згоряють зайві жири, виділяється надлишок рідини. Людина позбавляється від непотрібних кілограмів , стає стрункою і рухливою.

Берлог Рекомендує