бізнес ідея екологічний туризм

Бізнес ідея екологічний туризм

Екотуризм

На думку вчених, до середини нинішнього століття 70% населення землі будуть жити у великих містах, характерними ознаками яких, як і зараз, будуть пробки на дорогах, забруднення навколишнього середовища, та гіперактивний ритм життя.

Читай: Як стати бізнесменом?

Це призведе до того, що вихідні в сільській місцевості та екологічний туризм користуватимуться все більшим і більшим попитом.

Вже сьогодні існує безліч туристичних компаній, які пропонують екотури в незаймані куточки планети, відпочинок на лоні природи. Однак навіть на ринку екотуризму можна розвинути ще багато бізнес-ідей.

Туристи можуть не тільки милуватися природою, а й спробувати себе в рибній ловлі або збиранні ягід і грибів, харчуватися натуральними продуктами. Бажаючі спробують свої сили в обробці землі або догляді за домашніми тваринами. Можна бути впевненим, що такий відпочинок буде актуальним серед сімей з дітьми. Кожному буде цікаво дізнатися, звідки береться і який шлях проробляє той чи інший продукт до прилавків супермаркетів.

Читай: Бізнес в гаражі

Бізнес ідея організація і реалізація

  • По-перше, необхідно ретельно підібрати житло для майбутніх туристів. Тут можливі два варіанти (якщо у вас немає власного будинку для таких цілей): або купити, або домовитися з місцевими жителями, які погодяться за певну плату пускати до себе туристів. Другий варіант кращий, для тих хто не планує проживати там же, так як доведеться когось наймати, щоб доглядати, наприклад, за тваринами.

Вартість покупки або оренди житла залежатиме від регіону проведення екскурсій.

  • По-друге, необхідно зареєструвати своє підприємство та розробити прайс-лист з цінами. Витрати на реєстрацію необхідно уточнювати у відповідних місцевих державних органах.
  • По-третє – пошук клієнтів. Тут підійде будь-який вид реклами: оголошення в місцевих засобах масової інформації та в інтернеті. Також можна укласти договори з туристичними агентствами, які за певний відсоток від вашого прибутку зможуть направляти до вас бажаючих відправитися на подібну екскурсію.

Читай: Ідеї для бізнесу на дому

Для розвитку цього виду туристичного бізнесу доведеться чимало докласти зусиль, проте в ньому є і свої переваги: ​​немає необхідності тримати великий штат обслуговуючого персоналу і сума стартового капіталу цілком доступна, яка швидко окупається при правильній організації бізнесу.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує