організація весілля

Організація весілля – з чого почати

Як організувати незабутнє весілля

Гарне плаття, шикарне авто, десятки, а то й сотні захоплених очей, поруч кохана людина з якою хочеться повести усе своє життя, всі веселяться, радіють, засідають за банкетним столом і бажають щастя молодятам.

Цю чудову картину мабуть, малювала кожна дівчина в своїх мріях…

Але тоді, коли мрієш, ще не знаєш, щоб домогтися такого результату, потрібно іноді докласти насправді величезні зусилля.

Про це чоловічий журнал Берлог дізнався здійснивши рейд по весільним агенціям Львова. Отже, організація весілля – з чого розпочат:

Читай: Чоловічий журнал Берлог – Секс & Стосунки

Дата і гості

Для початку вам необхідно визначитися з датою. Але тут підхід вже дуже індивідуальний. Хтось категоричний у виборі пори року: тільки літо або обов’язково 14 лютого. Інші забобонно намагаються обходити стороною високосний рік, а віруючі намагаються не справляти весілля в піст.

Дату весілля зазвичай визначають виходячи з декількох критеріїв, наприклад: хотілося свято в теплу пору року, але щоб водночас було не жарко і не в час посту.

В ідеалі у вас на підготовку свята в запасі повинно бути як мінімум півроку, особливо якщо ви організовуєте весілля самостійно.

Наступний етап – необхідність продумати те, яким ви хочете бачити своє торжество. Буде це тихий вечір для самих-самих близьких в невеликому ресторанчику, або ж романтична церемонія на Балі або гучне застілля з півсотнею гостей. Адже від майбутнього формату весілля залежить і бюджет.

Читай: Секс після весілля

За 3-5 місяців до весілля

Наступне питання, яке може виникнути у майбутніх молодят: «Як організувати весілля самостійно так, щоб все встигнути?» Я пропоную вам скласти графік організації весілля.

Якщо ви хочете провести торжество в красивому, затишному місці, і щоб допомагали вам справжні професіонали своєї справи, то відкладати вирішення наступних завдань не варто.

Місце. Якщо дата вашого одруження випадає на «урожайний період», коли всі навколо вирішують вийти заміж і одружитися, тоді зволікати не варто з пошуком відповідного місця.

Визначте для себе найголовніші критерії, якими повинен відповідати ресторан, кафе, заміський будинок або ж база відпочинку біля річки.

Домовляючись за місце проведення весілля варто попередньо отримати відповіді на наступні питання:

  • Місткість залу;
  • Середній чек на одного відвідувача;
  • Чи можна з собою приносити спиртне і деякі продукти;
  • Час роботи закладу;
  • Чи можна декорувати приміщення.

Вибравши найбільш підходящий заклад, необхідно зарезервувати зал на певну дату. Якщо ви це робите за 3-4 місяці до торжества, з вас візьмуть аванс,  меню зазвичай складають за місяць до свята.

Читай: Запорука міцних стосунків

Помічники

Якщо раніше нашим мамам і татам вистачало парочки фото із загсу, щоб потім дивитися на них і згадувати, як це було, то у сучасних молодят інший підхід. Тому наступним етапом у питанні, як організувати весілля самостійно, став пошук фотографа.

Обов’язково шукайте хорошого фахівця з якісним портфоліо, у якого є не тільки дорогий фотоапарат, але і творчий підхід.

Сьогодні вибрати хорошого фотографа не так і складно. Багато з них мають власні сайти, в крайньому випадку, сторінки в соціальних мережах. Там-то ви і можете оцінити роботу обраних вами фотографів.

Ще одна обов’язкова людина, яка повинна бути на весіллі, – це відео оператор. В Інтернеті ви можете переглянути лише короткі кліпи, які він відзняв і змонтував, почитати відгуки про нього. А от щоб мати хоч якесь уявлення про фільми його виробництва, необхідно йти на зустріч з оператором.

Переглянувши кілька десятків кадрів, ви зрозумієте, підходить вам ця людина чи ні.

Ведучий або тамада. Без них сьогодні не можна уявити жодну забаву. Саме на цих людей ми покладаємо великі надії, адже вони правильно організовують гостей, не дають їм нудьгувати. Ще одним важливим критерієм при виборі ведучого або тамади, це програма.

Не соромтесь питати, які будуть конкурси. Хороший професіонал обов’язково сам, як можна більше, постарається розповісти про себе і дізнатися про ваших гостей.

Дуже часто в пошуках фотографа, ви можете знайти і професіонала-відеооператора або тамаду. Дуже часто ці три фахівці працюють у зв’язці.

Читай: Якою повинна бути ідеальна жінка

За 2-3 місяці до весілля

  • ЗАГС. Відшукавши місце, ведучого, оператора і фотографа для свого торжества, можна перепочити, але не довше тижня. Наступний етап у самостійній організації весілля, це, звичайно ж, подача заяви.

Раніше, ніж за місяць до призначеної дати у вас це навряд чи вийде зробити. Тому вирушайте в ЗАГС і не забудьте паспорта та квитанцію про оплату держмита. Вам можуть запропонувати вибрати час для розпису, або поставити перед фактом.

Церемонію для вас можуть провести урочисту і не дуже: все залежить від ваших побажань.

  • Вбрання. Цей етап можна назвати самим приємним з усієї самостійної підготовки до торжества. Але дуже часто під час пошуків потрібного сукні наречена втрачає не один десяток нервових клітин. Щоб хоч якось уберегти частину з них, Берлог радить зайнятися вибором наряду не раніше, ніж за два місяці до весілля.
  • Зовнішній вигляд. «забронювати» хорошого візажиста і перукаря варто теж заздалегідь. Можна відшукати варіант «два в одному», коли один і той же майстер надасть всі послуги та наречену перетворить на справжню королеву.
  • Кортеж. Якщо ви хочете поїхати в ЗАГС на красивому авто представницького класу, то теж не затягуйте з вирішенням цього питання.

Автомобілі для кортежу варто шукати в мережі, зустрілися з їх власниками, внести передоплату і були впевненими, що вони прибудуть під під’їзд нашого будинку в належний час.

Порада від чоловічого журналу Берлог: не бійтеся бути нав’язливою занудою, дзвоніть, нагадуйте про себе, щоб вже точно ніхто нічого не забув, щоб головне свято у вашому житті не опинився під загрозою зриву.

Також не варто забувати про автобуси або мікроавтобуси, які доставлять ваших гостей до місця призначення, покатають по місту. Домовлятися з водіями цих автомобілів потрібно за один-два місяці до торжества. Краще не економте на місткості транспорту, розрахуйте кількість місць у ньому так, щоб кожен гість міг сісти і при повному параді дістатися до вас на торжество.

Читай: 5 критичних помилок у відносинах і що з цим робити

За 1 місяць до весілля

  • Флорист. Букет нареченої – це одна з центральних деталей будь-якого весілля. Ну не можна уявити королеву вечора без чарівних квітів. Звичайно, можна звернутися в будь-який квітковий магазин і замовити найбільш вподобаний з каталогу букет. Але можна запросити індивідуально флориста, який розробить загальну концепцію декору вашого весілля. Бутоньєрки для нареченого, композиція на стіл молодят, вази на столи для гостей – і все це в одному стилі з букетом нареченої.

Наш невеличкий гайд і поради, як організувати весілля самостійно, можливо, будуть корисними для вас. Адже знати з самого початку, що вас чекає і що необхідно робити і в якій послідовності – це запорука успіху будь-якого починання. Щасливого вам торжества, а головне щастя і благополуччя в сімейному житті!

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує