Навчання в Сполучених Штатах Америки

Навчання в США – найкращі виші

Найкращі університети Сполучених Штатів Америки

Американські університети і коледжі щорічно отримують $447,4 мільярдів спонсорських коштів. Із великою різницею вперед вирвався Гарвардський університет, у розпорядженні якого – $32,3 мільярди. Далі йдуть Єльський університет із бюджетом в $20,8 мільярдів доларів, та Техаський університет, у фонді якого – $20,5 мільярдів. Замикають відому п’ятірку Стенфордський і Принстонський університети – бюджет котрих становить $18,7 і $18,2 мільярдів відповідно. Отже, яка вартість навчання в США?

Елітні заклади США заробляють на своїх студентах шалені гроші, але при цьому вони готові допомагати їм матеріально. Середня вартість навчання в перелічених університетах сягає $59 000 на рік, проте претендувати на різноманітні стипендії можуть майже 53% студентів.

Читай: Бізнес & Гроші

Стенфорд

Стенфордський університет
Дата заснування: 1891
Штат: Каліфорнія
Вартість навчання: $60 749 на рік

Кампус Стенфордського університету – один з найбільших у США, його величезна територія сягає майже 3500га. Із 1912 року студенти університету завойовували медалі на всіх без винятку Олімпійських іграх. Серед студентів і випускників Стенфорду – засновники Google, Hewlett Packard, Nike, Sun Microsystems, Yahoo! Сьогодні в Стенфорді працюють і викладають українці Сергій та Лілія Маляри.

Читай: Як заробити мільйон в 20+

Принстон

Принстонський університет
Дата заснування: 1746
Штат: Нью-Джерсі
Вартість навчання: $55 832 на рік

Принстонський університет є одним з найбагатших вишів у світі. Принстон входить в асоціацію «Ліга Плюща». Серед випускників університету – президент США Джеймс Медісон і Вудро Вільсон, а також перша леді США Мішель Обама. В цілому у Принстоні працювали 36 нобелівських лауреатів.

Читай: Де живуть мільйонери

Єль

Єльський університет
Дата заснування: 1701
Штат: Коннектикут
Вартість навчання: $61 620 на рік

Єльський університет є одним з найстаріших вишів США. За більш ніж 350 років свого існування йому вдалось зібрати у своїй бібліотеці понад 15 млн книжок. В Єлі навчалось п’ятеро президентів США, а 52 нобелівські лауреати були пов’язані з ним як студенти або члени викладацького складу. Зазвичай до Єльського університету вступають 7% охочих.

Читай: Як залучити інвестиції

Гарвард

Гарвардський університет
Дата заснування: 1636
Штат: Массачусетс
Вартість навчання: $59 950 на рік

Незважаючи на те, що Гарвард вважається найбільшим університетом, у нього найнижчий у світі коефіцієнт прийому абітурієнтів. Також Гарвард вважається найбагатшим у світі університетом, його бюджет становить $32,2 мільярди на рік.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує