мохіто

Мохіто

Коктейль з рому та м’яти

Мохіто, улюблений коктейль Ернеста Хемінгуея та Фіделя Кастро. Мохіто – це освіжаючий коктейль на основі світлого рому і листя м’яти. Славнозвісний коктейль народився на острові Куба, свою популярність здобув в США в 1980-х.

Алкогольний мохіто традиційно складається з шести інгредієнтів: ром, газована вода, цукор, лайм, м’ята і лід. Сьогодні для прискорення приготування коктейлю, кмітливі бармени використовують замість газованої води та цукру, різні солодкі напої типу «Спрайт». Фішка мохіто – це комбінація солодкого і освіжаючого цитруса з м’ятою, які додаються щоб замаскувати різкий смак рому. У деяких готелях Гавани в мохіто додають також Ангостуру.

Історія походження мохіто

Рецепт мохіто з’явився в Гавані, столиці Куби, в маленькому кафе-ресторані «La Bodeguita del Medio», в декількох кроках від собору на вулиці Емперадо. Містечко, засноване сімейством Мартінес в 1942, досі приймає відвідувачів в тому ж самому барі в колоніальному стилі в самому серці міста. Тут досі висять фотографії відомих особистостей, таких як Ернест Хемінгуей, Адріаніс Родрігес та Фідель Кастро, які любили відвідувати цей бар.

Про походження назви Мохіто існує декілька легенд. Одна голосить, що назва коктейлю Мохіто походить від славнозвісного національно-кубинського соусу «де Мохо», який готується з часнику, перцю, лимонного соку, рослинного масла та зелені. Інша легенда стверджує, що Мохіто – це змінене «мохадіто», що означає злегка вологий.

Рецепт приготування Мохіто

Тобі знадобляться:

  • Лайм
  • Листя М’яти
  • 60мл білого рому
  • Содова
  • Лід
  • Трохи коричневого цукру

Для приготування Мохіто, ти повинен додати сік лайма у цукор та пошматувати листя м’яти, все це покласти у високу склянку (Коллінз або Хайболл). Додати колотий лід і влити зверху ром та содову.

У одного з найпопулярніших коктейлів в світі, Мохіто, безсумнівно, є купа варіантів. Комусь подобається додавати полуницю, комусь апельсиновий сік або ківі. Комбінація солодкого, кислоти лайма і свіжості м’яти нікого не залишать байдужим.

Берлог Рекомендує