дивні речі які роблять нас щасливими

6 дивних речей, які роблять нас щасливими

Існує вже досить "заїжджений" рецепт щастя та кращого самопочуття: нам пропонують зайнятись спортом, обійняти когось, побавитись з домашнім улюбленцем чи щось в цьому дусі

Сьогодні дослідники позитивності досягають несподіваних рішень, що неодмінно змусять вас посміхнутись. Ми пропонуємо вам 6 кумедних способів, які роблять нас трішки щасливішими:

1. Зворушливі фільми

Додайте Титанік чи Армагедон до списку фільмів, які варто переглянути. Зазвичай такі драматичні кінострічки змушують нас проливати сльози. Проте, як стверджують учені університету Огайо, після того, як закінчуються титри, ми згадуємо лише позитивні моменти, пригадуємо все хороше, чим наділені наші другі половинки, тим самим підвищуючи рівень щастя. Чим драматичніший сюжет, тим щасливішими ви почуваєтесь пізніше, кажуть вони.

2. Дорослішання

Сканування мозку показує, що в будь-якому віці наші маленькі сірі клітинки починають танцювати щасливий танок, коли ми помічаємо щось хороше, чи то подвійне шоколадне тістечко, миле немовля, або випадковий акт доброти. Крім того, коли ми старіємо, наші нейрони реагують менш інтенсивно на негативні чинники, які ми бачимо і чуємо. Результат: позитивність переважає. Напевно саме тому в недавньому національному опитуванні 42% людей за 50 заявили, що вони не втрачають оптимізму, переходячи на наступні вікові рівні життя, а 60% вважають, що вони виглядають принаймні на п’ять років молодшими, ніж є насправді.

3. “Фальшива посмішка”

А Ви знали, що вдавання щирої посмішки полегшує стрес та покращує настрій? Це довели вчені з університету штату Канзас. У їхньому дослідженні добровольці повинні були поміщати палички для їжі у своєму роті таким чином, щоб створити широку посмішку, стандартну посмішку або нейтральне обличчя. Тоді всі піддослідні були змушені пройти стресовий лабораторний тест – занурення рук в крижану воду. Результати тесту показали, що у тих піддослідних, які посміхались (хоч і вдаваною посмішкою), спостерігались нижчі показники сердечного тиску.

4. Четверги

Після того, як ми пережили похмурий понеділок, жахливий вівторок і заклопотану середу, 4-й день робочого тижня неодмінно приносить трохи щастя. Так вважають дослідники Лондонської школи економіки, які відстежували настрої 45000 чоловік за допомогою смартфонівського додатка під назвою Mappiness. Хтозна, можливо, Четвер стане новою п’ятницею.

5. Менше турботи для дітей

Жінки, котрі практикують “інтенсивне материнство”, вважаючи, що мами завжди повинні жертвувати власними потребами і, тим самим, позбавляють своїх дітей багатьох радостей дитинства, як правило, більш пригнічені, ніж жінки, які обирають “нефанатичне” батьківство. Материнська депресія, в свою чергу, може вплинути на емоційний зв’язок між матір’ю і дитиною і призвести до підвищеного ризику депресії, тривоги та шкільних проблем у дітей.

6. Прочитання газети

Якщо ви ще не оформили передплату місцевої чи регіональної газети або журналу, зробіть це зараз! Перегляд друкованого видання замість протирання диванної обшивки перед телевізором – основна відмінність між більш- і менш щасливим населенням, якщо вірити дослідникам університету штату Меріленд , що аналізували, як проводять свій вільний час більш як 30 000 осіб.

Берлог Рекомендує