Як правильно тренуватись влітку

Як правильно тренуватись літом

Як грамотно підійти до занять в тренажерному залі влітку

Тренуватися влітку – не до вподоби багатьом. Більшість спортсменів намагаються залишити задушливі спортзали та вийти тренуватись на вулицю. Берлог обома руками за свіже повітря, але проміняти інтенсивну роботу зі штангою на малоефективні заняття з власною вагою, нехай і на тлі найсвіжішого карпатського повітря – не всі готові. Брутальні хлопці тренуються влітку в залі, незважаючи на спеку і вологість. Ось це по-справжньому круто! Тяжкість, яка виникає внаслідок підвищення температури і вологість можна знизити. Як – читай далі.

Як правильно тренуватись влітку

Створи собі зал

Яким би фанатом заліза ти не був, пахати дві години там, де нічим дихати, ти не станеш. Як мінімум тому, що в таких умовах повноцінно позайматись і не вийде. Так що, шукай кондиціоновані приміщення. Якщо таких немає в окрузі і найближчих десять років не передбачається? Тоді тягни в свій улюблений підвал декілька вентиляторів. Під освіжаючим диханням вентиляторів примудряються тренуватися навіть хардкорні і олдскульні хлопці, так що засіб це перевірений і досить діючий.

Читай: Протеїнові коктейлі в домашніх умовах

Тренуй силу

Для спортсмена спека – це жах, в першу чергу через постійний недолік кисню. А постійна гіпоксія, на тлі підвищеної вологості, не дозволить тобі нормально тренуватися. Все тому, що серцево-судинній системі вкрай складно, крім постійної роботи над охолодженням твого тіла, ще й забезпечувати працездатність м’язів в умовах тривалих та інтенсивних навантажень. Так що, довгі підходи в жарку пору року не для тебе. Зосередься на коротких сетах, що складаються з двох, трьох, максимум чотирьох повторів, але не дуже налягай на вагу. Особливо це стосується важких вправ – присідань, жимів і різних видів тяг. Якщо тобі здається, що навантаження на м’язи не достатньо, просто збільш кількість підходів.

Тренуйся частіше

Так, частіше, але менше за обсягом. Замість трьох двохгодинних тренувань на тиждень, проведи 4-5, але коротких.

Читай: Як накачати груди

Пий більше

Особливо після тренування. Під час самого тренування я б не радив насильно заливати в себе воду. Це сильно збільшить потовиділення під час навантаження, що те тільки створить не найкомфортніші умови для тренування, але й може сприяти виникненню м’язових судом.

Берлог Рекомендує