продути які збадьорюють вранці

Топ 12 продуктів, які збадьорюють вранці

Їжа - є одним з найважливіших чинників, які впливають на її здоров'я

  1. Шоколад, який містить доволі багато цукру і є поштовхом для вироблення ендорфінів – цього цілком достатньо для того, щоб отримати заряд енергії на декілька годин, якщо не довше.
  2. Холодна вода. Ви почуватиметесь фізично набагато краще, якщо випиватимете вранці, тільки вставши з ліжка, хоча б склянку води.
  3. Ягоди. Будь-яка ягода – це добре і корисно. А ще краще, якщо це буде малина, чорниця або полуниця, які багаті на природні стимулятори.
  4. Апельсиновий сік. Цитрусові – знахідка для тих, кому важко прокинутись вранці. Апельсиновий сік містить вітамін С, який наповнює організм енергією, а запах апельсина, лайма і лимона стимулює мозкову діяльність .
  5. М’ясо. Протеїни, які містяться в м’ясі, повільно переробляються, відповідно, енергія виділяється повільніше, але її вистачає на більш довгий час. Звичайно, замість кави не можна з’їсти шматок м’яса і відразу ж прокинутися, але зате запас енергії буде поповнений. Це саме стосується і риби. Якщо попереду важкий день, краще з’їсти шматок курки або риби, аніж вермішель або шматок хліба.
  6. Горіхи. Вони також дуже поживні і допоможуть вам «зарядити батарейки» . Тільки захоплюватися ними теж не варто, особливо на ніч, тому як залишки непереробленої енергії відкладаються, на жаль, не в мозку, а в інших частинах тіла.
  7. Зелений чай. Якщо ви вип’єте чашку чаю, будете бадьорі набагато довше, ніж після чашки кави. Проте, якщо після кави ви практично відразу ж відчуваєте себе бодрячком, то дія чаю настає не так швидко.
  8. Яблука . Яблука містять бор, який підвищує пильність організму. Тобто увага до деталей підвищується, крім того в яблуках багато інших корисних речовин, тому жуйте на здоров’я ( для зубів теж корисно) .
  9. Вівсянка. Вона повна складних вуглеводів і клітковини. А якщо ви додасте щось солоденьке до неї, то отримаєте чудовий енергетичний сніданок.
  10. Банани. У бананах багато натурального цукру, який засвоюється організмом набагато краще.
  11. Йогурт. Тут вся справа в магнії, що є прекрасним джерелом енергії. Тільки пам’ятайте, що в йогуртах з наповнювачами набагато більше цукру, ніж здається.
  12. Яйця. У них повно протеїнів, вітамінів і мінералів ( лейцин в їх числі), які необхідні організму для повноцінної роботи і відновлення після фізичних вправ. До того ж, ви будете втомлюватися не так швидко.

Берлог Рекомендує