Як похудати

Як похудати – 19 порад по спалюванню жиру

Як швидко похудати

    • Ранкова кава. Кофеїн – це перевірений «жироспалювач». Він не тільки допомагає спалити більше жиру під час фізичних вправ, але і заважає його накопиченню. Перед ранковими кардіо тренуваннями випий чашку-другу міцної кави. Тільки не клади туди цукор або вершки! Замість кави можна прийняти кофеїн у таблетках (200-300мг).

    • Приймай ВСАА і L-карнитин перед кардіо. Кардіо руйнує не тільки жир, але і м’язи. Для того, щоб уникнути цього, приймай 5г амінокислот. ВСАА гарантовано нейтралізує м’язовий катаболізм! Разом з цим приймай карнитин. З його допомогою спалюється жир і підвищується рівень гормону тестостерону, який так само спалює жир.

Читай: Програма тренувань на масу ч1

    • Кардіо тренування до сніданку. У той час, як ти спиш, організм зазвичай виснажує запаси цукру. Так що головним джерелом енергії для кардіо є підшкірний жир. Як раз з цього віддача ранкового кардіо дуже висока!
    • Роби інтервали. Колись давно під кардіо розуміли ритмічний біг. Проте згодом придумали нову концепцію кардіо тренувань – інтервальні навантаження. Наприклад, хвилину біжиш швидко, потім хвилину швидко йдеш. Таке чергування темпу навантаження має потужний жироспалюючий ефект.
    • Яйця. Після ранкової пробіжки потрібно добре перекусити. Тут кращий варіант – курячі яйця. У жовтку містяться корисні жири і лецитин, які допомагають нарощувати м’язи, покращують роботу мозку, прискорюють метаболізм жирів. Холестерин з жовтка використовується організмом для виробництва тестостерону. Саме жири курячого яйця відразу витрачаються на споживання енергії і майже не відкладаються.
    • Повільніше. З’їдай на сніданок також повільні вуглеводи, наприклад 2 тости з борошна грубого помолу або тарілку вівсянки. Повільні вуглеводи не підвищують рівень інсуліну, який відповідає за відкладення жиру.
    • Пів-Грейпфрута. З’їдай на сніданок половинку грейпфрута. Його сік допомагає позбутися жиру, знижуючи рівень інсуліну. Дослідження показало, що ті, хто з’їдали на сніданок половину грейпфрута, змогли спалити на 1,5 кг жиру більше за 3 місяці в порівнянні з іншою групою піддослідних.
    • Другий сніданок. Вівсянка рулить! Через пару годин після першого сніданку пора братися за другий. Пам’ятай, що приймати їжу потрібно кожні 2-3 години. Навіщо? Режим частого харчування прискорює процеси, що проходять в організмі, включаючи спалювання жиру. Так що, щоб схуднути, потрібно їсти 6-8 разів на день.
    • Домашній Сир. Прийом їжі не можна назвати повноцінним, якщо немає протеїну, тому до вівсянки додайте домашній сир. Цей чудовий продукт містить близько 28 г білка на чашку, і на додачу – казеїновий білок, який прискорює ріст м’язів і знижує апетит.
    • Вода. Між прийомами їжі випивай 2 чашки холодної води. Як показують дослідження, такий метод прискорює обмін речовин на 25-30% протягом години.
    • Тренуйся по іншому. Силові тренування варто трохи змінити у зв’язку з нашим завданням – позбутися жиру. Зосередься на великих м’язових групах. Такий тренінг витрачає більше енергії. Відмовся від легких ізольованих вправ на блоках і тренажерах. Основу програми тренування повинні складати базові вправи зі штангою або гантелями.
    • Тільки важкий тренінг. Ветерани качалки порадять тобі робити багато повторів в кожному сеті, так, мовляв, ти спалиш більше калорій. А ось і ні! Наука довела, що найбільшу витрату енергії викликають сети з вагою на 4-6 повторів, до того ж організм перебуває в стані швидкого метаболізму ще протягом кількох годин після такого тренінгу.

Читай: Як накачатись – секрети швидкого набору маси

    • Менше відпочивай між підходами. Як можна робити важкі сети на 4-6 повторів і відпочивати між ними менше ніж 3 хвилин? Можна і потрібно! Щоб позбутися жиру, треба відпочивати 30 секунд, в крайньому випадку – хвилину. А щоб встигати відновлюватися, використовуй таку хитрість: чергуй підходи у вправах на різні групи м’язів. Наприклад, сьогодні ти робиш груди і спину. Зроби підхід на груди і через 30 секунд переходь до підходу у вправі на спину.
    • Час швидких вуглеводів. Ці вуглеводи вважаються шкідливими, оскільки стимулюють різкий викид інсуліну, однак це дуже добре після тренування. Виснажені м’язи дуже потребують цукру, в чому допоможе інсулін. Швидке відновлення енергії в м’язах стимулює їх подальше зростання. Ну а чим більші м’язи, тим більше їм потрібно енергії. Це теж допоможе позбутися жиру.
    • Протеїн. Повільно засвоюється, тому краще випити протеїновий коктейль з сироваткового білку. Коктейль повинен містити 20-40 г білку. Вчені довели, що прийом сироваткового білку у великих кількостях допомагає позбутися жиру.

Читай: Програма тренувань для новачків

    • Креатин. Він підвищує силу м’язів, а також прискорює обмін речовин, збільшуючи добові витрати енергії як мінімум на 100 калорій.

  • Спи. Брак сну знижує рівень всіх гормонів, у тому числі і тестостерону, уповільнює обмін речовин, а значить і спалювання жиру. Вчені вважають, що спати культурист повинен не менше 7-8 годин на добу. Спати багато теж шкідливо.

  

Берлог Рекомендує