Як стати успішним

Як стати успішним

Успіх породжує успіх

Впевненість у собі набувається після випробуваного успіху. Коли ти вперше за щось берешся, швидше за все, ти не будеш впевнений в собі, адже ти ще не дізнався на власному досвіді, що можеш бути успішним.

Це ідентично працює для їзди на велосипеді, публічних виступів або хірургічних операцій. Воістину успіх породжує успіх. Навіть маленький успіх може стати сходинкою до великого.

Спортивні тренери уважно стежать, щоб тренування їх підопічних проходили як серія маленьких перемог у все більш складних завданнях. Ми можемо використовувати ту саму методику, починаючи з малого, і досягаючи перших великих успіхів. Отже, як стати успішним? Розібратись з цим питанням тобі допоможе чоловічий журнал Берлог

Користуйся упевненістю в собі, щоб полегшити життя іншим, і це, у свою чергу, полегшить життя тобі. На шляху до вершини успіху, тобі допоможуть наступні поради:

  1. Не бійся робити спробу, налаштуй себе не перемогу. Якщо ти стикаєшся з невідомістю, завжди з’являється почуття невпевненості. Подолай збентеження, налаштуйся на перемогу. Звичайно, тобі доведеться в чомусь поступитися, промахи неминучі в будь-якій справі, але ж ця робота – твій тренувальний майданчик. Ти навчишся на своїх помилках і наступного разу вчиниш правильно. Ти жахаєшся у присутності незнайомих людей або боїшся вперше взятися за щось нове, або не знаєш, чи впораєшся поодинці. Спробуй подивитися на все по-новому. Адже це – відмінна можливість чогось домогтися. Згадай, адже вже траплялося так, що ти чогось боявся, а потім це незнайоме приносило тобі нові можливості та нових друзів. Думай про інших і не піддавайся сумнівам!
  2. Перетвори заклопотаність у впевненість в собі. Перестань турбуватися про те, що про тебе подумають інші. Не зациклюйся на собі – більше думай про інших. І хоча тобі перший час може бути незручно в новому оточенні, постарайся думати про оточуючих не як про ворожо налаштованих до тебе людей, а як про друзів. Ось тут і знадобиться твій ентузіазм і відповідальність. Нові зустрічі – це твій шанс не тільки трохи розважитися, але й зміцнити свої позиції. Кожна людина – особлива, дуже цікава особистість. Спробуй залучити її інтерес. Якщо тобі вдасться вселити їй дружні почуття, ти станете впевненішим в собі і занепокоєння зникне.
  3. Намагайся розслабитися. Якщо людина спокійна, енергія вільно перетікає по всьому тілу і мозку, підсилюючи таким чином розумову активність. Якщо ж ти все-таки відчуваєш напругу, зроби що-небудь, щоб відволіктися. Тобі подобається носити одяг яскравих кольорів? Ти вважаєш, що краватки носять тільки консерватори? Ти можеш розслабитися, розмовляючи про книжки, музику, кіно? То поговори! А потім знову перейди до своїх планів і бізнесу – і ти досягнеш повного емоційного розслаблення.
  4. Шукай в інших краще. Один мій знайомий, коли потрапив в незнайому компанію, зумів впоратися з сором’язливістю і замість неї продемонстрував впевненість у собі, звернувшись із щирим інтересом до оточуючих. Кожного з нас щось хвилює. Літні люди думають про пенсію, домашня господиня – про сім’ю, молоді батьки не можуть говорити ні про що, крім свого обожнюваного чада. Постарайся завести розмову про те, що цікаво твоєму співрозмовнику – і тебе швидко візьмуть в компанію.
  5. Ділись увагою. Якщо ти активно дієш і залучаєш до себе підвищену увагу – цією увагою потрібно ділитися. Ти повинен щось дати оточуючим, а не просто купатися в променях популярності. Залучай інших, витягуй їх на освітлену сцену.
  6. Більше думай про інших. Якщо ти хочеш чогось досягти, ти повинен забути про егоїзм і думати про клієнта більше, ніж про себе. Це означає, що впевнена у собі людина повинна бути чуйною, проявляти інтерес до оточуючих і вміти ладнати з людьми. Але найважливіше – перетворити задоволення потреб інших на засіб досягнення своїх цілей.
  7. Вір в свої сили і цінуй себе. Самоповага і любов до себе дуже потрібні, щоб виробити впевненість у собі. Люби себе, знай собі ціну. Зустрічаючись з незнайомою людиною, поговори з нею, уважно вислухай її, задавай запитання, пропонуй допомогу. Вона зацікавиться тобою і вислухає все, що ти хочеш до неї донести!
  8. Вчись слухати. Це ключ до створення особистості «процвітаючого» типу, впевненого в собі чолоівка. Процвітаючий – це той, хто дивиться на співрозмовника. Немає нічого образливішого, ніж розмовляти з людиною, погляд якої блукає по кімнаті. Роби зауваження у справі – це допоможе встановити більш тісний зв’язок з співрозмовником і зміцнить твою впевненість у собі.
  9. Подолай скутість і говори вільно. Але не базікай про що завгодно. Говори по суті – думка надає блиск розмові. Коли приходить твоя черга говорити, говори слушні речі.
  10. Дій активно. Не можна сидіти і чекати, поки на тебе проллється золотий дощ. Відомо, що в будь-якій фірмі 80% – це баласт і тільки 20% – діяльні співробітники. І успіх приходить саме до цих 20-ти%! Їх активна життєва позиція так само важлива сьогодні, як і сто років тому.
  11. Не поспішай критикувати, більше хвали. Хтось домігся успіху старанною роботою або йому просто пощастило – віддай йому належне. Використовуй випадок похвалити іншого. Це приємно людям і додає впевненості тобі. Адже якщо це зміг хтось інший, значить, це зможеш і ти!

Навколо тебе складається атмосфера оптимізму й успіху. А це – солідна підтримка.

Берлог Рекомендує