плавання

6 причин записатися в басейн

Про користь плавання

Пляжний сезон позаду, але будь впевнений (на) – купальний костюм тобі ще знадобиться. Наприклад, для відвідування басейну і занять аквафітнесом. Плануючи дозвілля, май на увазі, що плавання має безліч плюсів:

Читай: Спорт & Здоров’я 

+ Допомагає підтримувати тонус. Під час плавання працюють чи не всі м’язи: ти одночасно  зміцнюєш спину, тулуб, руки, а також підтримуєш своє здоров’я в нормі.

+ Зміцнює імунітет. Інтенсивні заняття в прохолодній воді діють ефективніше, ніж звичний контрастний душ, який зазвичай рекомендують охочим загартуватися.

+ Сприяє зниженню ваги. За всього лиш 30 хвилин плавання можна спалити 260 калорій. Також, низька температура води стимулює циркуляцію крові і метаболізм. Так як метаболізм прискорюється, запаси жиру згоряють швидше, ніж зазвичай. Отже, плавання може оптимально брати участь у програмі зниження ваги, а це, погодься, особливо актуально після новорічних та різдвяних свят.

+ Низький ризик травм. Під час занять у басейні ризик отримання травм набагато нижчий, ніж при будь-яких інших тренуваннях, адже плавання не чинить тиску на кістки та суглоби, тому що тіло стає у 10 разів легшим у воді.

+ Заспокоює. Ти напевне чув про цілющі властивості води. Плавання дозволяє швидше розслабитись за рахунок того, що значний потік кисню «тече» до м’язів і змушує тебе регулювати своє дихання. Це також чудовий спосіб зняти стрес.

+ Це комфортно. У прохолодну пору року« попит» на бассейн значно знижується, а значить, у тебе буде набагато більше простору для тренувань і просто водних розваг.

Читай: Секс & Стосунки

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує