Робота для біженців

Робота для біженців: що пропонують українські компанії

Де і як знайти роботу біженцям

Половині компаній вже доводилося працевлаштовувати вимушених переселенців.

Переселенці, в основній масі, є представниками робочих спеціальностей. Особливої ​​різниці в роботі біженців та інших співробітників більшість роботодавців не помічають, більш того, багато підприємств і організації готові віддати перевагу переселенцям з Донбасу. Отже, робота для біженців: що пропонують українські роботодавці.

Компанія HeadHunter Україна представляє добірку актуальних вакансій у підприємствах Києва та регіонів України, керівники яких бажають взяти на роботу переселенців зі східних областей країни.

Читай: Як залучити інвестиції

Переселенці в основній масі є представниками робочих спеціальностей або бюджетної сфери, тому, частіше використовують для пошуку роботи оффлайн канали: друковані ЗМІ, особисті контакти, допомогу волонтерів.

Втім, Інтернет-ресурси також є важливим засобом пошуку робочого місця. Наприклад, на hh.ua з’явилися роботодавці, що пропонують вакансії виключно для переселенців.

Охоронне агентство Alfa Premium Group шукає співробітників з міцною статурою для охорони ресторану в передмісті Києва. Графік роботи – доба через дві, заробітна плата пропонується на рівні 300 грн. на добу. Також є вакансії охоронців будівельної ділянки вахтовим методом (15/15), за дану роботу пропонують 130 грн. / Доба.

Читай: Ідеї для бізнесу на дому

ТОВ «Завод Євроформат», що спеціалізується на виробництві і продажі ліфтів і металевих корпусних виробів, пропонує дві вакансії в Києві – Оператор пресу і Оператор фарбувально-сушильної лінії та агрегату. Обидві з обов’язковим досвідом роботи. Заробітна плата – до 4000 грн. А в місті Рівне підприємству потрібні Головний механік і Технічний директор, з досвідом роботи від 3 років. Перевагу перед іншими кандидатами матимуть співробітники Авдіївського заводу металоконструкцій або Донецького заводу високовольтних опор.

ТОВ «Мастерліфт», що займається технічним обслуговуванням і ремонтом ліфтового обладнання, візьме на роботу електромеханіка. За роботу обіцяють платити від 4000 грн., Також нададуть ліжко-місце. Компанія готова взяти претендента з інвалідністю.

Компанія «Логістик МТС», що займається автомобільними перевезеннями, шукає кількох співробітників у різних регіонах. Так, в місті Умань Черкаської області, компанії потрібен водій автотранспортних засобів категорії Е, зі стажем роботи від 2 років. У Запоріжжі роботодавець візьме на посаду начальника автоколони з вищою технічною або транспортною освітою та досвідом роботи від 2 років. У цьому ж місті компанія шукає слюсаря з ремонту автомобілів, так само з досвідом від 2 років і професійно-технічною освітою. У Кіровограді потрібен слюсар-ремонтник автодвигунів КАМАЗ, МАЗ, МАН.

Читай: Де живуть мільйонери

Допомогу в пошуку робочого місця може надати також громадська організація «Центр зайнятості Вільних людей (ЦЗВЛ)», яка займається соціальною реабілітацією і працевлаштуванням вимушених переселенців з Криму та східних областей України. Каталог ЦЗВЛ містить значну кількість вакансій у різних регіонах країни і в різних галузях – від робочих спеціальностей до сфери ІТ. Приміром, через цей центр один з київських роботодавців розшукує програміста 1С, медичний центр – медсестру для позмінної роботи, одеський ресторан – початківця кухаря, а в Кіровограді та Запоріжжі шукають слюсаря.

Більшість роботодавців до вимушених переселенців налаштовані доброзичливо. Дослідження показало, що найчастіше компанія не готова брати на роботу фахівця, який переїхав із зони АТО, виключно з банальної причини – в компанії немає відкритих вакансій (53%). Ще чверть роботодавців (24%) побоюються, що працівник буде тимчасовий і скоро припинить роботу. У 12% потенційних роботодавців побоювання викликає можливий психічний стан (посттравматичний розлад, стрес і т.д.) і його негативний вплив на якість майбутньої роботи.

Читай: Як економити гроші

Рівна кількість респондентів (6%) говорять про те, що в їх регіоні немає біженців, або вони воліють працевлаштовувати людей з власного регіону, або вони побоюються, що вимушені переселенці не зможуть прижитися в колективі. Однак в опитуванні не було респондентів, які категорично не готові працювати з переселенцями, так як це їх принципова позиція.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує