Як вибрати колір волосся

Фарбування волосся – найпростіший спосіб внести зміни у власний образ. Проте, щоб після фарбування не довелось дерти на собі волосся в буквальному сенсі,  стався до вибору кольору  з усією відповідальністю!

Читай: Мода & Краса

Отже, як вибрати колір волосся правильно:

Ключ до правильного вибору кольору волосся – у відтінку твоєї шкіри. Світла вона чи темна, холодного відтінку або теплого – ось на що потрібно звернути увагу.

Найголовніше правило: якщо шкіра у тебе теплого тону, тобі підійдуть теплі відтінки волосся – від золотистого блонда до темно-каштанового; якщо ж відтінок шкіри холодний, обирай холодні кольори фарби для волосся – від платинового до чорного.

Як правило, ми вибираємо золотисті відтінки, адже вони виглядають більш живими та освіжаючими. Але колір в палітрі і колір на конкретній людині – різні речі. Якщо тобі категорично не до лиця  теплі тони, варто переглянути свої смаки. Наприклад, віддати перевагу більш нейтральним кольорам, без вираженої теплоти.

Пофарбоване рівномірно в один тон волосся може виглядати “не цікаво”. Щоб цього уникнути, радимо виділити кілька пасом іншим відтінком. Якщо наважишся на такий хід, пам’ятай, що контраст і глибину фарбуванню додадуть якраз протилежні кольори: теплі на холодному і холодні на теплому. Популярним залишається так зване«омбре».

Читай: Як вибрати взуття на підборах

Тепер давай визначимося з яскравістю кольору. Віддай перевагу темним відтінкам, якщо хочеш привернути увагу до обличчя або підкреслити глибину очей. Світлі відтінки обирай,  якщо прагнеш надати рисам жіночності, освіжити і пом’якшити обличчя.

Якщо ти вирішила перетворитися на блондинку, то пам’ятай:  чим світліша твоя шкіра, тим більш світлий відтінок волосся ти можеш собі дозволити. Занадто багато блонда теж погано. Це зробить тебе блідою, додасть тобі хворобливий вигляд, а будь-який макіяж на тобі здаватиметься вульгарним.

Дуже світлих і рудих відтінків варто уникати тим, у кого шкіра схильна до запалень і почервоніння. Ці кольори зроблять проблему помітнішою.

Також не варто використовувати фарбу, яка більш ніж на 2-3 тони темніша за твій природний колір волосся. Так ти лише підкреслиш темні кола під очима і недоліки шкіри, виглядатимеш втомленою і додаш свому вигляду п’ять зайвих років. Не кажучи вже про те, що це вб’є природну глибину твого кольору, і волосся перетвориться на перуку.

Читай: Як правильно робити масаж

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує