соціальні мережі

Соціальні мережі роблять людей закритими

Вплив Соціальних мереж на настрій користувачів

Незважаючи на те, що таємні досліди над емоціями користувачів, які компанія Facebook проводила два роки тому, викликали великий суспільний резонанс, вони дозволили отримати докази взаємного впливу в соціальних мережах на глобальному рівні.

Проте, як виявилося, Facebook, Twitter, Instagram та інші соціальні мережі не обмежуються лише впливом на настрій користувачів.

Згідно з результатами дослідження, проведеного двома європейськими вченими, соціальні медіа впливають на ступінь задоволеності користувачів своїм життям. Фабіо Сабатіні з римського університету Ла Сап’єнца і Франческо Саррачіно з Центральної служби статистики та економічних досліджень Люксембургу (STATEC) спільними зусиллями провели в Італії масштабне опитування, в якому взяли участь близько 50 тис осіб.

Читай: Бізнес & гроші

Всім учасникам опитування задавалися одні й ті ж питання: наскільки вони задоволені своїм нинішнім життям, як часто вони зустрічаються з друзями, чи довіряють постороннім людям і чим зазвичай займаються в інтернеті.

На підставі отриманих відповідей дослідники зробили кілька висновків. По-перше, люди, як правило, більш відкриті і задоволені своїм життям, якщо із завидною регулярністю зустрічаються зі своїми друзями в офлайні. По-друге, користувачі, які багато часу просиджують в соціальних мережах схильні з підозрою ставитися до незнайомих людей. Дослідники вважають, що насіння недовіри серед користувачів соціальних мереж посіяли прояви дискримінації та ненависті, що часто зустрічаються в інтернеті.

Читай: Які соціальні мережі варто використовувати

В цілому, дослідження показує загальний ефект, який мають на користувачів соціальні мережі. Незважаючи на те, що їх основне призначення – забезпечення зв’язку між рідними і близькими, в більшості випадків вони негативно впливають на користувачів.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Джерело – engadget

Берлог Рекомендує