як правильно харчуватись

Як правильно харчуватись в спеку

Як правильно скласти літній раціон харчування

Літо – це не тільки пора відпусток і грандіозних планів, літо – це той час коли просто необхідно переглянути раціон свого харчування й скоригувати його по сезону.

Люди які стежать за своїм здоров’ям, не просто розділяють їжу на солодке і кисле, смачне і не смачне. Вони, знають яка кількість білків, жирів і вуглеводів потрібна організмові. Тому Берлог пропонує провести ревізію свого раціону з урахуванням особливостей літньої погоди.

Читай: Корисні солодощі

Що відбувається з нашим організмом у літню спеку. З найбільш значущих змін відзначимо зменшення часу сну і збільшення тривалості хімічних реакцій, в результаті нам більше хочеться пити. Науковці визначили, що при підвищені температури на 10 градусів, на стільки ж слід зменшити кількість споживаних калорій. Небажання їсти влітку, якраз і викликане здатністю організму до саморегулювання. Отже, як правильно харчуватись у спеку?

Що потрібно пити?

  • Пити потрібно прохолодну воду без газу. Також можна пити натуральний квас, натуральні соки без додавання цукру, морси, компоти, а також кисломолочні продукти.

Що варто їсти?

  • Білки нашому організму потрібні в будь-яку погоду, проте в спеку варто вживати той що легше засвоюється організмом. Тому червоне м’ясо можна замінити рибою і морепродуктами. Варто більше їсти біле м’ясо птиці. Не забувай про яєчні білки, та кисломолочні продукти.
  • Вуглеводи. Виключи всі солодощі. Вони не лише шкодять фігурі, а й провокують спрагу. Натомість солодощів, віддай перевагу фруктам, адже фрукти це відмінне джерело як простих, так і комплексних вуглеводів. Вибирай такі фрукти, в яких міститься багато води: полуниця, диня, кавун, апельсин, грейпфрут… тощо, так ти вб’єш двох зайців – отримаєш енергію і збережеш водний баланс.
  • Жири. Пам’ятай що жирна їжа найбільш калорійна, а калорії тобі якраз і потрібно зменшити. Так що варто відмовитись від усього смаженого на маслі, майонез та інші жирні соуси, жирне м’ясо і птицю.

Читай: Протеїнові коктейлі в домашніх умовах

Скоригувавши свій літній раціон правильно, ти не тільки скинеш пару зайвих кілограмів практично без зусиль, але і віддавши перевагу овочам, фруктам, рибі і кисломолочним продуктам – проведеш відмінну вітамінізацію організму.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує