йога для початківців

Йога для початківців

З чого почати заняття з йоги

У той час, як йога стає дедалі більш популярною формою активного способу життя та доводить всі свої переваги для здоров’я, багатьом все ще складно перейти з диванного способу існування до практичних кроків у своєму саморозвитку.

Читай: Спорт & Здоров’я

Що таке асани?

Асана – це статичне положення тіла, тобто поза. Проте це не ті пози, які можна прийняти механічно, а свідомий процес, що призводить до рівноваги між рухом і опором. Основна ідея полягає у рівномірному розподілені ваги тіла між м’язами, кістками та суглобами.

Читай: Фітнес для схуднення

Йога для початківців – з чого почати?

Заняття з йоги потребують систематичності й регулярності, тому відразу ж визначся з часом занять. Займатися йогою потрібно на порожній шлунок або через декілька годин після прийому їжі. Заняття проводяться босоніж. Йога вимагає зосередженості, тому варто подбати про всі зовнішні джерела звуку.

Виконуючи асану, потрібно сконцентруватися на тілі і одночасно розслабитися. Асани треба виконувати повільно і дуже плавно, відчуваючи кожен вдих і кожен видих. Тільки правильним диханням можна розслабити тіло і заспокоїти розум.

До перших асан можна приступати без інструктора. Такі асани принесуть тільки користь, незважаючи на не зовсім точне їх виконання. Немає потреби поспішати. Йога вимагає повного відчуття свого тіла, тому все потрібно робити дуже поступово. Виконуючи асану, потрібно відчувати розтягнення м’язів тіла і кінцівок.

Читай: Як правильно тренуватись літом

Йога для початківців – асани:

  • Поза Дерева – стати прямо, при вдиху поволі підняти руки, максимально витягнути їх вгору. Відвести рівні руки назад, за голову, розкривши грудну клітку. Щоб підсилити ефект асани і розвинути почуття балансу, необхідно підняти зігнуту ногу, поклавши її стопу на стегно.
  • Поза Дитини – для виконання цієї асани потрібно сісти сідницями на п’яти. Потім тіло опустити на стегна, руки розслаблено витягнути вперед.
  • Поза Собаки – нахилися і постав руки долонями на підлогу. Підніми таз вгору, відступи п’ятами назад. Вага повинна рівномірно розподілятися між долонями і ступнями. Голову опусти під лікті.
  • Поза Лелеки – підніми руки вгору, нахилися з видихом вниз, згинаючись від попереку.
  • Поза Луки – ляж на живіт, візьми себе за обидві щиколотки, при вдиху одночасно підніми верхню і нижню частину тулуба.

Практикуючи йогу, пам’ятай – роби все неквапливо, вдумливо, відчуй кожен свій рух.

Підтримуй Українське – Розкажи друзям! Поділися цією статтею зі своїми друзями в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на початку статті.

Берлог Рекомендує