Фільм Майдан

Фільм Майдан

Кінострічка Майдан від режисера Сергія Лозниці

Майдан – український документальний фільм режисера Сергія Лозниці, який розповідає про події Євромайдану. Світова прем’єра відбулась 21 травня 2014 року. В український прокат фільм вийде 24 липня 2014 р.

Кінострічка Майдан – це висвітлена хроніка подій повстання українського громадського суспільства проти режиму Януковича, яка відбула взимку 2013/2014 років. У фільмі розповідається про хід «революції гідності»: від мирних мітингів на Майдані Незалежності до кривавих вуличних боїв між протестувальниками і корумпованою міліцією.

За словами українського режисера білоруського походження, для зйомки стрічки про Майдан йому довелось призупинити роботу над проектом, присвяченим трагедії Бабиного Яру.

Фільм Майдан містить також кадри, зняті українськими журналістами, і був знятий практично без фінансування, лише однією камерою із залученням звукорежисера. Бюджет фільму склав 95 тисяч євро.

Ще до жодного українського фільму у світі не було такого зацікавлення. Кінострічку Майдан хочуть бачити у кінотеатрах США, Австралії, не кажучи вже про Європу.

Берлог Рекомендує