бої в тюрмах Таїланду

Бої за свободу

Бійцівські клуби у в’язницях Таїланду

Ще один випадок, коли кіно все частіше знаходить місце в нашому житті – тюремні бої в Тайських в’язницях.

Бійці, які добре показують себе в боях, отримують помилування. Все не так страшно, насправді це акція благодійної організації з реабілітації ув’язнених. Бої за свободу надали вже трьом ув’язненим другий шанс.

У в’язницях Таїланду ув’язненим надається шанс заробити деякі привілеї і, можливо, навіть дострокове звільнення, але тільки якщо вони отримають перемогу в достатній кількості боїв проти іноземних супротивників у муай тай, відомому як тайський кікбоксинг.

Ініціатором залучення іноземних бійців до тюремних боїв виступає незалежна організація Prison Fight, яка надає спортивне обладнання, невеликі грошові винагороди і, найголовніше для ув’язнених, реальний шанс на пом’якшення вироку. Крім того, кінцевою метою благодійної організації є реабілітація ув’язнених, розвиток спорту і здоров’я, а також допомога у кращій соціальній адаптації в майбутньому.

За іронією тайського законодавства, всі ув’язнені мають шанс на амністію, якщо вони досягають успіхів у спорті. Відповідний закон був прийнятий в 1767 році, коли після захоплення тодішньої столиці Таїланду Аюттхаі бірманці взяли у полон тисячі тайських солдатів. Під час перебування у в’язниці солдати брали участь в організованих боях проти своїх викрадачів, а кращому з них нібито гарантували повну свободу.

Берлог Рекомендує