як залучити інвестиції

Як залучити інвестиції

Як знайти інвестора

Після революційних подій багато бізнес-проектів опинилися на шляху вибору варіантів свого подальшого розвитку, що не могло торкнутися і ринку стартапів. Нові політичні та економічні виклики стали чудовою перевіркою на міцність своїх довгострокових стратегій. І деяким вже вдалось не тільки пройти цю перевірку, а й показати чудові результати.

Отже, ти стартапер, як прийнято тепер вже говорити, і ти не бажаєш ростити свій капітал з нуля, а хочеш взяти швидкий старт і стати мільйонером вже через пару років. Ну що ж, це зрозуміло і заслуговує на повагу. Що в такому випадку робить успішний стартапер? Правильно, шукає людей з грошима! Отже, як залучити інвестиції.

Всім відома формула трьох F: Family, Friends, Fools. Якщо у вас такі є, значить вам пощастило, йдіть до них і беріть гроші, детальних пояснень у вас не зажадають, ви запалите їх своїм оптимізмом.

Ну а якщо таких немає або вони вже закінчились, значить треба йти туди, де офіційно видають гроші на проекти: у фонди, банки або до інших професійних інвесторів. Отже, що допоможе тобі отримати свої інвестиції, і як стати успішним в такі непрості для нашої країни часи?

  • Використання краудфандінгових платформ, як Bigggidea, Kickstarter та інші. Дані інструменти все більше і більше стають популярними в Україні.

Читай:  Як заробити мільйон в 20+

  • Активний пошук, в першу чергу локальних інвесторів, але також і залучення іноземних інвестицій. Так що шукайте партнерів серед, вже існуючих клієнтів, партнерів. Друзі і знайомі зазвичай значно швидше можуть повірити і підтримати твій проект, ніж «холодні контакти». Але не обмежуйся тільки ними, адже весь світ відкритий і доступний як ніколи.

Читай:  Ідеї для бізнесу на дому

  • Співпраця з громадськими організаціями, профільними асоціаціями та професійними об’єднаннями. Серед таких організацій, які активно допомагають стартапам, можна відзначити Gust, UAngels, Brain Basket Foundation, EastLabs, та багато інших. Рекомендую зареєструватися на їх сайтах, відвідувати відкриті зустрічі, брати участь в роботі комітетів і, по можливості, особисто спілкуватися з засновниками та членами цих організацій.

Читай: Як стати бізнесменом

  • Спілкування з державними діячами та організаціями у своїй перспективі несе значні можливості. Але, на жаль, на сьогоднішній день ще не прокладені ті шляхи, по котрих стартапи могли б швидко і ефективно з державною підтримкою йти на зустріч новим ринкам, партнерам і клієнтам.

Берлог Рекомендує