як виспатись

Здоровий сон: 8 способів як виспатись за 4-5 годин

як виспатися за короткий час

Часом буває, що із сучасним ритмом життя часу на здоровий сон залишається обмаль, але так хочеться бути зранку виспаним та бадьорим. Берлог пропонує тобі випробувати наступні поради:

  1. Лягай спати розслабленим (не потрібно лягати в ліжко разом з усіма своїми переживаннями і проблемами – тому виділи 10-15 хвилин перед сном на роздуми про прекрасне або на прослуховування заспокійливої музики).
  2. Не навантажуй шлунок перед сном і не переїдай на ніч (інакше організм витрачатиме всю енергію не на власне відновлення, а на перетравлення їжі).
  3. Використовуй особливі аксесуари для сну – розслабляючу подушку з ароматними травами (добре підійдуть шишки хмелю, лаванда), пов’язку на очі або ж беруші, якщо необхідно.
  4. Прийми теплий душ перед сном (це не лише піклування про власну гігієну, але й відмінне «змивання» накопиченої за день інформації, вражень та емоцій – вода найкраще «забирає» їх з собою, розслабляючи тіло).
  5. Спи під теплою ковдрою (в теплі людина висипається значно краще, аніж в холоді).
  6. Вироби стійке звикання організму до 5-годинного сну (зазвичай адаптація до подібного ритму триває в середньому 1 місяць).
  7. Виділи для себе один день на тиждень (бажано вихідний), коли можна спокійно поспати досхочу (бажано 8 годин).
  8. Вкладайся спати до настання півночі – у цей період організм людини швидше і краще за все висипається.

Перераховані правила враховують усі базові компоненти якісного і здорового сну: організацію спального місця, умови сну і настрій до нього.

 

Берлог Рекомендує