взуття на підборах

Як вибрати взуття на підборах

Оптимальна висота каблука

Автор статті: Іра Низова

Кожна з нас прагне завжди виглядати «на всі 100»: на роботі, вечірці чи побаченні. Не останню роль у створенні привабливого образу відіграє взуття на підборах, при чому, чим вищий каблук, тим ефектніше. Так думає більшість жінок, не кажучи вже про чоловіків. Проте мало хто задумується над тим, як це впливає на наше здоров’я. А це, між іншим, тиск на хребет, зміщення тазу та хребців, а у результаті запалення травної системи та органів малого тазу, викривлення хребта, остеохондроз та інші не більш приємні медичні терміни.

Тому лікарі з усього світу намагаються дати відповідь на запитання: яка ж висота каблука є оптимальною? Американські вчені вважають, що це 2-4см, для вітчизняних ортопедів ця цифра становить 3-6см.

Проте, безперечно, ця проблема вимагає індивідуального підходу.

Берлог допоможе визначити оптимальну висоту підборів, що підходить саме тобі.

Насправді, способів для цього є декілька.

Спосіб 1

Розділіть ваш зріст (у сантиметрах) на 100 та помножте отриману суму на 4. Наприклад, якщо ваш зріст 160 см, то оптимальна висота підборів для вас – приблизно 6,5 см.

Спосіб 2

Виміряйте довжину стопи (у сантиметрах) та поділіть отриману суму на 7. Наприклад, якщо довжина вашої стопи 25 см, то оптимальний каблук для вас – приблизно 3,5см.

Якщо ви скористались обома способами, і результати співпали, то вам пощастило, ви знаєте, що таке оптимальний каблук.(таке трапляється нечасто)

І пам’ятайте, краса вимагає жертв, проте здоров’я – надто дорога штука, щоб жертвувати ним!

Берлог Рекомендує