кінні прогулянки

Кінні прогулянки – відпочинок для душі і тіла

Найщиріші істоти на планеті – це діти і … коні

Автор статті: Оксана Гнатюк

Кінь – не просто тварина, у нього є своя душа, він вміє любити, чекати та довіряти. Це, звичайно, може зрозуміти тільки той, хто вже довгий час має справу з кіньми. Один раз сівши верхи на коня, можна на все життя залишитись у їх оточенні, бо починаєш розуміти, що вже не можеш без них жити.

Кінь може стати найкращим другом, він розуміє всі людські почуття та емоції, зустрічатиме своїм «гугуканням» та проводжатиме сумним поглядом. Тицятиме свого носа у кишеню, шукаючи там якусь смакоту та обнюхуватиме руки.

Кінні прогулянки – один із видів активного відпочинку, не обов’язково бути досвідченим вершником, щоб поїздити на коні. В кінних клубах є спеціально навчені коні та інструктори, які допоможуть розслабитись та отримати незабутні враження. Часто закохані роблять один одному романтичний подарунок у вигляді кінної прогулянки. Також великої популярності набули весільні фотосесії з кіньми.

Під час верхової їзди напружуються всі групи м’язів, тому створюється такий ефект, як після заняття в спортзалі. Верхова їзда добре впливає на нервову систему, кровообіг та серце, допомагає зробити ідеальною поставу та стати більш впевненим  у собі.

Кінний спорт не є таким простим, як здається на перший погляд. У цьому виді спорту основним є взаємодія коня та вершника, вони повинні стати одним цілим. Потрібно бути наполегливим, сильним та терплячим: не все вдається одразу, і без болючих падінь не обходиться. Бувають і поразки і перемоги, але головне – це задоволення!

Берлог Рекомендує