чим корисний біг

Чим корисний біг

Біг є, напевно, найдоступнішим видом фітнесу

Це недороге, а точніше, безкоштовне заняття, що вимагає мінімум екіпіровки. Бігати можна будь-де і коли завгодно. Ранкові пробіжки мають безліч плюсів: вони розвивають витривалість, допомагають прискорити обмін речовин, спалюють зайві сантиметри в талії, сприяють розвитку м’язової маси і піднімають їх тонус.

Біг – різновид аеробного навантаження, під час якого зростає серцевий ритм, а це в свою чергу означає, що регулярні пробіжки підвищують ефективність роботи серцево-судинної системи. Так як наше серце найважливіший м’яз, то при підвищені ритму воно загартовується.

Біг також має ще масу позитивних моментів, і одним із них є гарний настрій, тобто психологічний аспект. Під час бігу піднімається рівень ендорфінів, добре відомих як гормон щастя. Ти стаєш радіснішим, веселішим і по закінченню пробіжки випромінюєш щастя кожною клітиною свого організму.

За 15-30 хвилин швидкого бігу без зупинки згорає 260-300 ккал, проте це не головне для твоєї фігури, а головне те, що жири будуть спалюватись ще пару годин після завершення вправи.

lady-running

Якщо ти новачок і тільки маєш намір зайнятися бігом, ось тобі декілька порад.

Збільшуй навантаження поступово.

Роби розтяжку на кожному тренуванні.

Завершуй пробіжку поступово. Спочатку перейди на біг підтюпцем, а потім на крок і лише тоді зупиняйся.

Пий воду маленькими порціями.

Вибирай інтервальний тренінг.

 

П.С. Пам’ятай, що для хорошого тонусу м’язів і схуднення твоєму організму не достатньо лише пробіжок, потрібно навантажувати себе ще іншими різноманітними тренуваннями.

Берлог Рекомендує