всесвітня wi-fi мережа

Outernet: всесвітня Wi-fi мережа

Наразі розробляється цікавий проект «вільної мережі» для Wi-fi пристроїв.

Зараз розвиток інтернет-технологій стрімко прискорився, проте, на жаль, так само стрімко розвиваються технології, що дозволяють контролювати роботу окремих учасників цієї мережі. Цей проект називається Outernet.

Отже, що собою являє так званий «Outernet»? Компанія, яка розробляє Outernet, планує запустити на орбіту Землі кілька сотень недорогих супутників, які будуть кружляти навколо нашої планети н висоті 193-220 кілометрів. Кожен такий супутник отримує дані з певної наземної станції і поширює ці дані серед усіх інших супутників. Дані, передані з однієї наземної станції, будуть доступні по всій Землі – уся мережа супутників транслюватиме передане наземною станцією на поверхню всієї планети. Відповідно, будь-який власник Wi-fi пристрою зможе отримувати і відправляти дані в масштабах всієї мережі.

Планується, що в цій мережі транслюватимуться міжнародні та локальні новини, інформація про ціни, програмне забезпечення, музика, відео, вся Вікіпедія і так далі. Крім того, мережа Outernet буде задіяна і для передачі екстрених повідомлень. Так що, якщо ти застрянеш в горах, передати повідомлення SOS можна буде навіть в тому випадку, якщо стандартна мережа буде недоступна.

З 15 червня 2015 року мережа Outernet розпочне свою роботу. Доти проект проходитиме такі етапи, як технічна оцінка, запуск супутників-прототипів, тестування роботи мережі, запуск інших супутників та, нарешті, налагодження роботи Outernet.

Платить за це все організація, яка називається Media Development Investment Fund. Це фонд, створений для протидії придушенню засобів масової інформації. Не буду вдаватися в політику, але альтернатива мережі інтернет – це добре. Залишилось тільки дочекатися початку роботи Outernet.

 

Берлог Рекомендує