щаслива жінка

5 щоденних звичок щасливої жінки

Хочете покращити настрій? Не варто чекати, доки виграшний лотерейний квиток звалиться вам на голову

Нові дослідження показують, що невеликі побутові звички мають велике значення у нашій здатності розвивати позитивний настрій. Включіть ці щоденні звички щастя у ваш режим :

9 ранку: Почніть свій день з чашки зеленого чаю . Люди, котрі випивають 4 і більше чашок зеленого чаю в день є майже на 50% менш схильними до депресій. Амінокислота Теанін, що міститься в листочках зеленого чаю, стимулює вивільнення у мозок хімічного елементу серотоніну, який відповідає за покращення настрою. Окрім зеленого чаю, серотонін міститься в шоколаді, бананах, фініках та інжирі (пам’ятайте, що прямо пропорційної залежності між кількістю поглинутих шоколадок і силою отриманого задоволення немає).

12:30 дня: Перегляньте обіднє меню. Не забудьте про свіжі фрукти й овочі, на додаток до риби і круп. Обмежте вживання смаженого, солодкого та напівфабрикатів, хоч як би ви не любили поласувати цими стравами. Австралійські вчені довели, що жінки, які обирають здорове харчування, мають нижчі шанси на депресію.

4 дня: Здійсніть прогулянку. Ендорфіни, що вивільняються внаслідок фізичного навантаження, є потужним засобом для підйому настрою. Одна прогулянка тривалістю 20 хвилин здатна підвищити настрій аж на 12 годин.

7 вечора: Збагатіть вечерю залізом. Залізо − один з найважливіших мікроелементів для здоров’я людини, з його участю протікає більшість біохімічних процесів в організмі. Дітям і дорослим необхідна однакова кількість заліза − 15 мг на день. Значна кількість заліза міститься в яловичій і телячій печінці, яйцях, гречаній крупі, зелених овочах, цибулі, петрушці, моркві, салаті, квасолі, зеленому горошку, цвітній і білокачанній капусті, огірках, помідорах, буряку, гарбузах, картоплі, часнику та хроні. Крім того, джерелом заліза є фрукти і ягоди: яблука, абрикоси, персики, груші, сливи, айва, гранат, суниця, полуниця, ожина, чорниця, смородина, малина і вишня.

10 вечора: Занотуйте позитив. Заведіть блокнотик і кожного вечора записуйте туди 3-4 позитивні речі, які трапились з вами протягом дня, якими незначними вони б не були. Не забудьте зазначити, яку роль ви відіграли у цих подіях. Ви можете бути здивовані, як багато контролю маєте над усіма “яскравими плямами” у вашому житті.

Берлог Рекомендує